Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Diplomatul Sorin Ducaru va conduce o agenție europeană și devine cel mai important român din aparatul UE

Diplomatul Sorin Ducaru va conduce o agenție europeană și devine cel mai important român din aparatul UE

Un articol de: B1.ro - 06 Mar 2019, 16:40
foto: Facebook @ Sorin Ducaru Externe

Diplomatul Sorin Ducaru a fost ales, marți, în funcția de Director al Centrului Satelitar al Uniunii Europene (EU SATCEN), devenind astfel românul cu cea mai înaltă poziție din aparatul blocului comunitar, potrivit g4media.ro.

Votul a avut loc în board-ul SATCEN, care se află sub coordonarea politică a Consiliului UE, prin Comitetul Politic și de Securitate (COPS). El a obținut trei sferturi din voturile exprimate de statele membre, motiv pentru care a fost ales din primul tur de scrutin.

SATCEN este o agenție interguvernamentală a UE cu atribuții în domeniul susținerii acțiunilor de politică externă și de securitate comună, inclusiv a misiunilor și operațiunilor civile și militare ale UE, prin analiza informațiilor geo-spațiale, în corelare cu alte surse de informații relevante. Coordonarea operațională a SATCEN este realizată prin Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE), Înaltul Reprezentat Federica Mogherini, deținând și poziția de președinte al Board-ului SATCEN, explică aceeași publicație.

Până să ocupe această poziție, Sorin Ducaru a fost adjunctul Secretarului General al NATO, fiind și în cadrul Alianței Nord-Atlantice românul cu cea mai înaltă funcție. Anterior el a fost ambasadorul României în SUA, la ONU și pe lângă NATO.

Sorin Ducaru este absolvent al Institutului Politehnic București (1988) și al Scolii Naționale de Studii Politice și Administrative (1992). Deține un titlu de Master în Relatii Internaționale la Universitatea Amsterdam (1993) și titlul de Doctor în Relații Economice Internaționale la Academia de Studii Economice din București (2005).

Citeşte mai multe despre:   sorin ducaru,   uniunea europeana
 
 
 
Loading...