Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Directorul de imagine al primei părţi din Star Wars, Gilbert Taylor, a murit la 99 de ani

Directorul de imagine al primei părţi din Star Wars, Gilbert Taylor, a murit la 99 de ani

Gilbert Taylor, directorul de imagine al primei părţi din franciza "Războiul Stelelor/ Star Wars", "The Omen" şi "Dr Strangelove", a murit, vineri, la vârsta de 99 de ani.

Acesta a murit vineri, în casa sa de pe insula Wight, familia acestuia fiindu-i aproape în ultimele clipe, relatează BBC.

Născut în Hertfordshire în 1914, Taylor a intrat în industria filmului în 1929 ca şi asistent-cameraman, lucrând la Studiourile Gainsborough din Londra.

Directorul de imagine va rămâne în amintirea multor pasionaţi de film ca fiind cel care a contribuit la prima serie a "Star Wars", lucrând alături de George Lucas.

Printre filmele la care a lucrat se numără "Ice Cold in Alex", pelicula despre formaţia The Beatles "A Hard Day's Night" şi "Frenzy", în regia lui Alfred Hitchcock.

De asemenea, acesta a lucrat şi cu Roman Polanski la peliculele "Repulsion/ Repulsia" şi "Cul-de-Sac", pentru care a primit două nominalizări la BAFTA, doi ani la rând.

Potrivit soţiei sale, Taylor a refuzat să participe la filmările unei serii din "James Bond" pentru a lucra cu Polanski, afirmând că acesta credea că "Roman este un persoană foarte interesantă".

Citeşte mai multe despre:   Star Wars