Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Directorul FBI, despre criptarea telefoanelor: Cerem Apple să îndepărteze acest câine de pază vicios

Directorul FBI, despre criptarea telefoanelor: Cerem Apple să îndepărteze acest câine de pază vicios

Un articol de: - 02 Mar 2016, 08:59
Directorul FBI, despre criptarea telefoanelor: Cerem Apple să îndepărteze acest câine de pază vicios Externe

Controversele dintre FBI și reprezentanții Apple după refuzul companiei de a decriptara iPhone-ului unuia dintre atacatorii de la San Bernardino sunt departe de a lua sfârșit. Directorul FBI, James Comey a comparat criptarea digitală impenetrabilă cu ”un câine de pază vicios”, în contextul în care dezbaterile privind viața privată și securitatea națională s-au mutat de la instanțele de judecată în Congresul american, informează Associated Press.

”Cerem Apple să îndepărteze acest câine de pază vicios”, a declarat Comey în fața Comitetului Judiciar. Declarația șefului FBi vine pe fondul a două hotărâri judecătorești importante, dar contradictorii, luate în New York și California cu privire la posibilitatea ca reprezentanții Apple să fie obligați să faciliteze accesul FBI la telefoanele blocate.

În urmă cu două săptămâni, un judecător din California a stabilit că Apple trebuie să colaboreze cu FBI în cazul decriptării unui iPhone folosit de unul dintre autorii tacului de la San Bernardino. Pe de altă parte, un judecător din Brooklyn a stabilit că administrația Obama nu îi poate forța pe cei de la Apple să ajute FBI-ul să obțintă accesul la datele din telefon.

De altfel, James Comey a recunoscut că orice decizie ar fi luată în această situație, se va crea un precedent.

În cazul atacului din San Bernardino, reprezentanții FBI vor să treacă de bariera de securitate a unui iPhone 5C care i-a aparținut Syed Farook, un inspector de sănătate, care împreună cu soția a sa a ucis 14 persoane într-un atac inspirat în mare parte de grupare Statul Islamic. Cei doi au fost uciși ulterior într-un schimb de focuri cu poliția.

Citeşte mai multe despre:   iPhone,   apple,   atac