Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Directorul OMS în Europa avertizează: Se poate evita carantina dacă 95% dintre oameni ar purta mască de protecție, în loc de 60% cum se întâmplă acum

Directorul OMS în Europa avertizează: Se poate evita carantina dacă 95% dintre oameni ar purta mască de protecție, în loc de 60% cum se întâmplă acum

Un articol de: Elena Stanciu - 19 Noi 2020, 22:45
Directorul OMS în Europa avertizează: Se poate evita carantina dacă 95% dintre oameni ar purta mască de protecție, în loc de 60% cum se întâmplă acum Foto: Pixabay Externe

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Europa, Hans Kluge, avertizează că măsura carantinei poate fi evitată dacă toată lumea ar respecta regulile de protecție sanitară, una dintre cele mai importante fiind cea a purtării măștii de protecție. Carantina ar trebui să fie ”o soluție de ultimă instanță”, a declarat specialistul, îndemnându-i pe cetățenii europeni să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului, informează CNN.

 

OMS atrage atenția că dacă cea mai mare parte a populației poartă masca de protecție, se poate evita carantinarea 

 

Potrivit oficialului OMS, măsura extremă a carantinării poate fi evitată dacă 95% din populație ar purta masca de protecție, și nu doar 60% așa cum se întâmplă în acest moment. În același timp, Hans Kluge a subliniat că alături de purtarea măștii, oamenii trebuie să țină cont și de celelalte reguli de prevenție, precum distanțarea fizică și igiena.

"Dacă toți facem ce ține de noi, carantina poate fi evitată", a subliniat directorul OMS în Europa, care a transmis un avertizment și în ceea ce privește impactul negativ al renunțării bruște la restricții. Potrivit acestuia, este nevoie de o relaxare graduală a măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii virusului.

De asemenea, Kluge a perecizat că măsurile de restricție care au fost impuse în cele mai multe state europene au dus la o reducere a numărului cazurilor de contaminare, însă semnalul este încă slab. Este vorba despre o scădere de la 2 milioane la 1,8 milioane a cazurilor săptămânale de COVID-19.

"Deși vaccinurile nu vor opri complet COVID-19 și nu ne vor răspunde la toate întrebările, reprezintă o mare speranță în războiul împotriva acestui virus. (...) Știm că vaccinul va veni prea târziu pentru acestă iarnă, așa că trebuie să fim uniți și să implementăm măsurile pe termen lung care știm că funcționează", a mai spus directorul OMS în Europa.

 

Aproape 15 milioane de cazuri de coronavirus în Europa, de la debutul pandemiei 

 A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Europa este puternic afectată în acest moment de al doilea val al pandemiei de coronavirus. În acest moment, pe bătrânul continent, bilanțul infectărilor a depășit 14,8 milioane de cazuri de COVID-19, iar cel al deceselor 340.000.

Franța, Spania, Marea Britanie și Italia sunt cele mai afectate state europene în acest moment. De altfel, Franța a devenit, marți, prima țară din Europa care a depășit 2 milioane de cazuri de coronavirus, în ciuda măsurii de carantinare națională introdusă pe 30 octombrie. În aceste condiții, președintele Emmanuel Macron a anunțat că măsura carantinei naționale va rămâne în vigoare cel puțin până la începutul lunii decembrie.

 

 

Citeşte mai multe despre:   OMS,   Europa,   COVID-19,   coronavirus