Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Disidenții din Rusia strâng rândurile. Opoziția pregătește un protest masiv, ca reacție la reforma constituțională propusă de Putin: „Societatea are nevoie”

Disidenții din Rusia strâng rândurile. Opoziția pregătește un protest masiv, ca reacție la reforma constituțională propusă de Putin: „Societatea are nevoie”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 20 Ian 2020, 13:23
foto: Facebook @ for.vladimir.putin Externe

Opoziția anti-Kremlin din Rusia plănuiește să pună în scenă un protest mare luna viitoare, împotriva reformei constituționale pe care a propus-o președintele Vladimir Putin, inițiativă denunțată de disidență drept o încercare de a-și extinde domnia pe viață, relatează Reuters.

Putin, într-o mișcare surprinzătoare, a anunțat săptămâna trecută o mare schimbare de paradigmă politică, care a condus la demisia în bloc a guvernului condus de Dmitrii Medvedev.

Schimbările lui Putin, care propune amendarea constituției pentru crearea unor noi centre de putere în afara președinției, a fost văzută de mulți drept o încercare a politicianului în vârstă de 67 de ani de a-și extinde perioada petrecută la putere după anul 2024, când îi expiră ultimul mandat în fruntea țării.

Ilya Yashin, politician din opoziție, a anunțat, luni, că forțele anti-Putin pun la cale un marș de protest, pentru 29 februarie, la Moscova, ca reacție la propunerea președintelui rus.

„Societatea are nevoie de un protest în masă mare și sincer. Va fi un marș politic, al cărui principal scop va fi acela de a cere alternanța la putere, dar și acela de a protesta împotriva uzurpării de putere”, a spus Yashin, care a afirmat că reforma propusă de Putin sunt îndreptate către extinderea „domniei pe viață”.

Yashin susține că protestul, pentru care va cere aprobarea autorităților locale din Moscova, se bucură de sprijinul mai multor formațiuni anti-Kremlin, printre care și Fundația Anticorupție a lui Alexei Navalny.

Citeşte mai multe despre:   Vladimir Putin,   Rusia
 
Loading...