Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Dispozitivele electronice la bordul avioanelor ar putea fi interzise pentru europenii ce călătoresc în SUA

Dispozitivele electronice la bordul avioanelor ar putea fi interzise pentru europenii ce călătoresc în SUA

Un articol de: - 10 Mai 2017, 10:29
Dispozitivele electronice la bordul avioanelor ar putea fi interzise pentru europenii ce călătoresc în SUA Foto: citynews.al Externe

Europenii ce călătoresc în SUA ar putea fi nevoiți în curând să lase dispozitivele electronice de mari dimensiuni în bagajul de cală, potrivit Agerpres.

Autoritățile americane iau în considerare extinderea unei astfel de măsuri pe cursele aeriene ce vin din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Securității Inferne al Americii, lărgirea acestei interdicții ar putea fi lansată de în apropierea vacanței de vară.

Acesta a mai precizat că masura susceptibilă de a fi pusă în practică a fost deja transmisă către companiile aeriene ce operează zboruri între Europa și SUA.

Ministrul John Kelly a precizat cu toate acestea că o decizie oficială nu a fost încă luată.

SUA a interzis prezența laptopurilor și tabletelor în cabinele avioanelor ce asigură zborurile a nouă companii aeriene de pe zece aeroporturi internaționale, invocând riscul de atentat în susținerea deciziei.

Cele opt țări ale căror companii și aeroporturi sunt vizate sunt toate aliate sau partenere ale SUA: Turcia, Iordania, Egipt, Arabia Saudită, Kuweit, Qatar, Emiratele Arabe și Maroc.

Marea Britanie a luat  măsuri similare pentru avioanele cu destinații spre sau din Turcia, Liban, Iordania, Egipt, Tunisia și Arabia Saudită.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   Washington,   avioane,   pasageri