Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Documentele Al-Qaeda: Un insurgent şi-a injectat chimicale pentru impotenţă, altul a fost şantajat pentru a deveni spion

Documentele Al-Qaeda: Un insurgent şi-a injectat chimicale pentru impotenţă, altul a fost şantajat pentru a deveni spion

Un susţinător înfocat al grupării Al-Qaeda a folosit infecţii pentru a-şi provoca impotenţă, pentru a se putea concentra mai bine la jihad, şi să nu mai fie atras de femei, potrivit anchetatorilor, scrie Daily Mail. Abd al-Rahim al-Nashiri a fost prins în noiembrie 2002, după ce a devenit unul dintre cei mai de temut terorişti, cu legături strânse către Osama bin Laden.

În timpul interogatoriilor poliţiştilor CIA, bărbatul a mărturisit că şi-a injectat chimicale puternice pentru a elimina atracţia faţă de femei.

„Deţinutul este atât de dedicat jihad-ului, încât şi-a infectat frecent infecţii pentru a promova impotenţa şi a recomandat injecţiile şi altora”, a spus unul dintre anchetatori.

Nashiri a fost caputar în 2002 şi a fost ţinut într-o închisoare de maximă siguranţă a CIA.  El ar fi fost unul din conducătorii suicidului cu bombă asupra armatei americane, din anul 2000, în urma căruia 17 soldaţi au fost ucişi şi alte zeci au fost răniţi. Se spune că Nashiri ar mai fi participat la mai multe atacuri ale grupării extremiste Al-Qaeda.

Povestea arabului obsedat de jihad vine odată cu povestea unui deţinut din închisoarea Guantanamo, care susţine că a fost şantajat cu o casetă în care era filmat făcând sex.

Potrivit documentelor făcute publice de WikiLeaks, deţinutul Abd Al Rahim Abdul Raza Janko a susţinut că Prinţul Fidal Qasmi l-a invitat la un hotel, unde se desfăţura o petrecere de sex, la care s-a alăturat.

Câteva săptămâni mai târziu, Janko a spus că Qasmi l-a ameninţat cu o înregistrare de la petrecere, despre care a spus că o va trimite la televiziuni sau familiei lui, dacă va refuza să spioneze pentru Emiratele Arabe Unite.

Janko susţine că, după ce a fost şantajat, a intrat în gruparea Al-Qaeda, unde a desfăşurat numeroase acţiuni de spionaj, care s-au încheiat la începutul anilor 2000.

Rapoartele medicale au arătat că Janko are o istorie medicală cu probleme precum abuzul de substanţe, depresie, tulburări de personalitate şi tentativă de sinucidere.