Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Documentele imigrării lui Albert Einstein în Anglia, descoperite după 80 de ani

Documentele imigrării lui Albert Einstein în Anglia, descoperite după 80 de ani

Documentele de imigrare a lui Albert Einstein, când a zburat din Germania Nazistă în Anglia, au fost descoperite după 80 de ani, timp în care au fost depozitate într-un loc neştiut de nimeni, relatează Daily Mail.

Şefii de la Aeroportul Heathrow au rămas stupefiaţi de descoperirea biletului de aterizare, care marchează sosirea legendară a omului de ştiinţă în Marea Britanie.

Einstein a fost evreu şi a imigrat în Anglia, având o recompensă pe capul său, după ce a fost considerat duşman al regimului lui Adolf Hitler.

Potrivit documentului „părintele fizicii moderne” a ajuns în Dover pe 26 mai, 1933, din Ostende, Belgia.

El a declarat că este profesor şi are naţionalitate elveţiană, apoi şi-a declarat sosirea la ofiţerii de Imigrare, cărora le-a spus că urmează să predea la Universitatea Oxford.„Nu ştiam că acest bilet de aterizare exista, până când am vizitat Agenţia de Imigrare din Heathrow. Eram foarte nerăbători să găsim orice documente legate de imigrare, dar am fost stupefiaţi să aflăm că documentele au ca subiect o figură istorică atât de proeminentă ca Albert Einstein”, a spus agentul Lucy Gardner.

Din documente reiese că Einstein renunţase la cetăţenia germană cu câteva săptămâni înainte, într-o reacţie nervoasă la legile naziste. El a stat în siguranţă câteva luni, în Marea Britanie, şi ulterior s-a stabilit în America.  

Citeşte mai multe despre:   Germania,   Anglia