Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Se împart taberele în războiul din ortodoxie: Igor Dodon, decorat de Patriahul Kirill al Moscovei

Se împart taberele în războiul din ortodoxie: Igor Dodon, decorat de Patriahul Kirill al Moscovei

Un articol de: B1.ro - 31 Oct 2018, 14:28
Se împart taberele în războiul din ortodoxie: Igor Dodon, decorat de Patriahul Kirill al Moscovei Externe

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost decorat de către Patriarhul Kirill al Moscovei cu Ordinul „Sf. Cuvios Serghie de Radonej”, gradul II, „pentru atenția acordată sprijinului activ a inițiativelor publice bisericești ale Bisericii Ortodoxe din Moldova", anunţă radiochisinau.md.

În plin război în ortodoxie pornit de recunoaşterea de către Patriarhul Ecumenic Bartolomeu al Constinopului a autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainiene, Igor Dodon a ţinut să sublinieze că Biserica Moldovei este parte integrantă a Bisericii Ortodoxe Ruse şi va rămâne aşa.

„Am discutat mai multe chestiuni cu privire la sprijinirea valorilor ortodoxe și familiale în Republica Moldova. Am menționat că popoarele noastre au valori spirituale comune și o Biserică ortodoxă comună. Biserica Moldovei este parte integrantă a Bisericii Ortodoxe Ruse. Așa a fost, este și, sunt sigur că așa va fi în continuare”, a arătat Dodon într-un comunicat.

Dodon a fost primit de Patriarhul Kirill cu ocazia unui vizite oficiale efectuate de Dodon în Rusia. Cu această ocazie s-a discutat şi despre efectuarea de către Kirill a unei vizite în Republica Moldova după ce acesta a anulată în primă fază.


 

Citeşte mai multe despre:   Igor Dodon,   Republica Moldova,   Rusia