Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Dodon cheamă lumea la proteste şi cere sprijinul comunităţii internaţionale: "Partidul Democrat nu intenționează să transmită pe cale pașnică puterea"

Dodon cheamă lumea la proteste şi cere sprijinul comunităţii internaţionale: "Partidul Democrat nu intenționează să transmită pe cale pașnică puterea"

Un articol de: Sebastian Pricop - 09 Iun 2019, 10:49
Dodon cheamă lumea la proteste şi cere sprijinul comunităţii internaţionale: "Partidul Democrat nu intenționează să transmită pe cale pașnică puterea" Foto: Facebook/ Igor Dodon Externe

Republica Moldova sta ca pe un butoi de pulbere în urma ultimelor evoluţii de pe scena politică unde socialiştii preşedintelui Igor Dodon s-au aliat cu pro-europenii din blocul ACUM pentru a forma majoritatea şi Guvernului şi a îl lăsa în opoziţie pe oligarhul Vladimir Plahotniuc. Doar că acesta nu acceptă înfrângerea şi răspunde în forţă, mai ales că are de partea lui Curtea Constituţională.

După ce a fost suspendat din funcţie de către Curtea Constituţională, Igor Dodon a îndemnat la o mobilizare exemplară şi proteste paşnice. Mai mult, acesta a solicitat intervenţia comunităţii internaţionale pentru că oligarhul Plahotniuc "nu vrea să transmistă pe cale paşnică puterea".

"Ieri am arătat că noi, cetățenii Republicii Moldova cu opinii diferite asupra politicii interne și externe, putem să ne unim de dragul unui scop comun: eliberarea Moldovei de regimul dictatorial criminal.

Este important să nu oprim presiunea noastră și să continuăm lupta.

Din cîte vedem, Partidul Democrat nu intenționează să transmită pe cale pașnică puterea majorității parlamentare legitime și guvernului legal. Și aceasta, în pofida faptului că procesele de ieri din parlament și noul guvern format au fost susținute de majoritatea cetățenilor și au fost recunoscute de partenerii noștri externi din Vest și din Est.

În această situație, noi nu avem o altă soluție decît să ne adresăm comunității internaționale cu îndemnul de a deveni intermediari în procesul de transmitere pașnică a puterii și/sau să îndemnăm poporul Moldovei la o mobilizare fără precedent și ieșirea la proteste pașnice.

Sînt convins că procesul este lansat și nu există cale de întoarcele. Trebuie să mergem pînă la final. Noi nu vom face cale întoarsă", a scris Igor Dodon pe Facebook.

Preşedintele suspendat al Republici Moldova a transmis un avertisment şi pentru cetăţeni pentru ca aceştia să evite protestele organizate duminică de Plahotniuc pentru a nu cădea victime provocărilor.

"Cu privire la acțiunile stradale de astăzi, organizate de Partidul Democrat, vă îndemn pe toți să rămîneți acasă, alături de cei apropiați. Nu vă lăsați intimidați și provocați de reprezentanții lui Plahotniuc", a subliniat Igor Dodon.
 A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...

Citeşte mai multe despre:   Igor Dodon,   Republica Moldova,   Vladimir Plahotniuc