Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Dodon: Republica Moldova nu-i va plăti Rusiei niciodată pentru gazul livrat Transnistriei! Anterior, președintele moldovean afirma că datoria Tiraspolului este și a Chișinăului

Dodon: Republica Moldova nu-i va plăti Rusiei niciodată pentru gazul livrat Transnistriei! Anterior, președintele moldovean afirma că datoria Tiraspolului este și a Chișinăului

Un articol de: Redacția B1.ro - 05 Iun 2019, 19:47
Dodon: Republica Moldova nu-i va plăti Rusiei niciodată pentru gazul livrat Transnistriei! Anterior, președintele moldovean afirma că datoria Tiraspolului este și a Chișinăului foto: Hepta.ro / Sputnik / Aleksey Nikolskyi Externe

Președintele moldovean Igor Dodon a anunțat că Republica Moldova nu-i va plăti Rusiei banii pentru gazul livrat Transnistriei, deși anterior spunea că datoria Tiraspolului este a Chișinăului, potrivit TVR Moldova.

„Datoria regiunii transnistrene pentru gazele naturale este o problemă foarte gravă. Nu vom plăti niciodată pentru acest gaz. Consumatorii din dreapta Nistrului plătesc regulat pentru gaz, iar acesta este datoria din stânga Nistrului", a spus Dodon.

Președintele Dodon a precizat că a discutat această problemă și cu Dmitri Kozak, vicepreședinte al Guvernului Federației Ruse, care a vizitat în aceste zile și regiunea din dreapta Nistrului, dar și cea din stânga.

„Există riscuri ca, începând cu noul an, să rămânem fără gaze ruseşti. Toţi ştiu că se discută problema sistării tranzitului gazului rusesc prin Ucraina. Vom încerca să rezolvăm această problemă prin alte surse, deşi nu va fi uşor. Iar Transnistria nu va mai putea să primească gratuit gazul rusesc. Iar situaţia în regiune se va schimba radical. Aceasta va schimba totul pentru Transnistria", a menţionat Preşedintele Republicii Moldova.

Contractul cu Gazprom privind livrările de gaze către Moldova expiră la 1 ianuarie 2020, iar „Guvernul nu se gândeşte cum să semneze un nou contract", a reamintit Dodon.

Citeşte mai multe despre:   Igor Dodon,   Republica Moldova,   Rusia,   Transnistria