Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Doi dintre fiii lui Gaddafi propun un plan de înlăturare a tatălui lor de la putere

Doi dintre fiii lui Gaddafi propun un plan de înlăturare a tatălui lor de la putere

Cel puţin doi dintre fiii colonelului Muammar Gaddafi propun o soluţie pentru a rezolva conflictul libian, care presupune îndepărtarea tatălui lor de la putere, pentru a face loc unei tranziţii către o democraţie constituţională, sub conducerea fiului său, Seif Gaddafi, spun surse citate de New York Times.

Atât rebelii, care luptă împotriva lui Gaddafi, cât şi puterile americane şi europene, care îi susţin cu nave militare, au insistat până acum pentru o despărţire radicală de regimul Gaddafi, care ţine de peste 40 de ani. Nu este clar dacă Muammar Gaddafi, în vârstă de 68 de ani, este de acord cu propunerea venită din partea fiilor săi, Seif şi Saadi Gaddafi, deşi o persoană apropiată celor doi a declarat că tatăl părea dispus să o accepte.

Această propunere oferă o nouă perspectivă a dinamicii familiei lui Kadhafi, într-o perioadă în care colonelul, care are şapte fii, se bazează foarte mult pe ei. Rămas fără unul dintre cei mai apropiaţi confidenţi, Moussa Koussa, care a dezertat şi s-a izolat zeci de ani, după lovituri de stat şi răfuliei interne, Gaddafi şi-a pus fiii în funcţii politice şi militare.

Cei doi fii “vor să se mişte în direcţia schimbării pentru ţară”, fără tatăl lor, a declarat, dumincă, sub protecţia anonimatului, o persoană apropiată taberei lui Seif şi Saadi. “Au întâmpinat numeroase dificultăţi cu vechea gardă, şi dacă vor avea undă verde, vor ridica ţara rapid. Unul dintre fii, a adăugat această persoană, a spus de mai multe ori că “dorinţele rebelilor sunt ale sale”.

 

Citeşte mai multe despre:   Muammar Gaddafi,   plan