Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Doi români au plănuit o evadare spectaculoasă dintr-o închisoare din Elveția

Doi români au plănuit o evadare spectaculoasă dintr-o închisoare din Elveția

Un articol de: - 04 Dec 2014, 13:15
Doi români au plănuit o evadare spectaculoasă dintr-o închisoare din Elveția Foto: vrn.ro Externe

Doi români au mărturisit cum au realizate una dintre cele mai spectaculoase evadări din Elveția. Evadarea din închisoarea Bochuz a fost o operațiune bine pusă la punct.

Gardul închisorii a fost spart cu ajutorul unei furgonete folosite pe post de berbece. S-au îndreptat apoi către incinta unde se afla terenul de sport, au ridicat o primă scară de pe platforma camionetei, apoi au întins o a doua scară de partea cealaltă a gardului de sârmă ghimpată, informează La Tribune de Geneve.

Adrian Albrecht, celebru pentru evadările sale, și un bosniac, presupus membru al bandei Panterele roz, au ieșit astfel din închisoarea Bochuz, din cantonul elvețian Vaud, în timp ce unul dintre cei trei complici ai lor le acoperea fuga trăgând cu un kalașnikov, iar un altul dădea foc furgonetei.

Marți, doi dintre acești trei complici, care i-au ajutat să evadeze, au compărut în fața tribunalului corecțional din Yverdon.

Ștefan, 40 de ani, și Vlad, 42 de ani, doi români specializați în furturi prin efracție, nu au negat faptele.

Vlad, unul dintre românii care au ajutat la evadare, și-a ispășit și el o pedeapsă în închisoarea de la Bochuz. După ce a ieșit de la Bochuz, Vlad a stat la francezul care i-a devenit ulterior complice și a primit 4.500 de franci de la fratele presupusului membru al Panterelor roz.

Vlad l-a contactat apoi pe Ștefan, împreună cu care a dat spargeri la zeci de case. Acesta a furat trei vehicule pe care ulterior cei doi le-au folosit în timpul evadării. „Ăsta a fost rolul meu și să instalez scările în ziua evadării. Asta-i tot”, a declarat românul.

Cel care a tras în timpul evadării a fost Vlad. El spune că a tras în aer şi a avut grijă să nu rănească pe nimeni.

Cei cinci au fost prinși la scurt timp. La sfârșitul lui august, a fost arestat Albrechtm, apoi bosniacul și cei doi români au fost prinși într-o casă din Paccots.

Românii riscă o pedeapsă maximă de șase ani închisoare. Pe de altă parte, Albrecht și colegul de închisoare care a evadat împreună cu el nu vor fi pedepsiți, pentru că în Elveția evadarea nu se pedepsește.

Citeşte mai multe despre:   Elvetia