Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Doliu în literatura mondială: Un important scriitor american a murit la 67 de ani

Doliu în literatura mondială: Un important scriitor american a murit la 67 de ani

Un articol de: - 27 Mai 2017, 10:57
Doliu în literatura mondială: Un important scriitor american a murit la 67 de ani Externe

Scriitorul, poetul și dramaturgul american Denis Johnson a încetat din viață la vârsta de 67 de ani. Anunțul decesului acestuia a fost făcut de purtătoare de cuvânt a editurii new-yorkeze Farrar, Straus & Giroux.

"Denis a fost unul dintre cei mai mari scriitori ai generaţiei sale. A scris proză cu concentraţia plină de imaginaţie şi cu empatia poetului care era", a declarat președintele editurii.

Născut la Munchen în 1949 în familia unui militar de carieră, Johnson a obţinut aprecierea criticii pentru colecţia de povestiri scurte "Jesus' Son". Cartea a fost ecranizată într-un film cu acelaşi nume în 1999, în care rolul principal a fost jucat de Billy Crudup. În 2006, cartea a fost inclusă în urma unui sondaj al New York Times printre cele mai importante opere de ficţiune din ultimii 25 de ani.

În 2007 a câştigat National Book Award pentru romanul său despre războiul din Vietnam "Tree of Smoke", operă cu care a fost şi finalist la Premiul Pulitzer. Alte opere ale lui Denis Johnson au fost "Laughing Monsters" şi "Angels", precum şi volumul de poezie "The Veil" sau piesa de teatru "Hellhound On My Trail".

Citeşte mai multe despre:   scriitor,   doliu,   Deces