Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Doliu MONDIAL: A murit Billy Graham, cel mai influent PREDICATOR al secolului XX (VIDEO)

Doliu MONDIAL: A murit Billy Graham, cel mai influent PREDICATOR al secolului XX (VIDEO)

Un articol de: - 21 Feb 2018, 16:10
Doliu MONDIAL: A murit Billy Graham, cel mai influent PREDICATOR al secolului XX (VIDEO) Externe

Evanghelistul Billy Graham, cel mai influent predicator al secolului XX, a murit miercuri, 21 februarie, la vârsta de 99 de ani, anunţă BBC

Graham a murit la reşedinţa sa din Montreat, Carolina de Nord, a declarat un purtător de cuvânt al Asociaţiei Evanghelistice Billy Graham.

Născut pe 7 noiembrie 1918 şi devenit pastor baptist, Graham şi-a dobândit notorietatea în 1949 prin atragerea masivă de adepţi, extinzându-şi apoi influenţa şi dincolo de graniţele SUALa nivel mondial, Billy Graham este cel mai renumit predicator baptist din a doua jumătate a sec. XX și una dintre cele mai notorii personalități americane ale acestei perioade.

Aducînd mesajul unei a doua renaşteri spirituale, odată cu conştientizarea de către fiecare a jertfei lui Iisus Hristos, Billy Graham este renumit pentru adunările evanghelistice organizate în întreaga lume, care au produs convertiri masive. 

Doliu MONDIAL: A murit Billy Graham, cel mai influent PREDICATOR al secolului XX (VIDEO)

Începând din anii ’50 Billy Graham a apărut în mod constant pe lista celor mai admiraţi oameni din lume întocmită de organizaţia Gallup. Spre exemplu, în 2008 Billy Graham ocupa locul patru în sondajul realizat în S.U.A. de Gallup, după Barack Obama, George W. Bush şi John McCain. În 2012, Billy Graham era tot pe locul patru, după Barack Obama, Nelson Mandela şi Mitt Romney. Într-un sondaj realizat în 2016 de institutul Gallup, care a realizat un top al celor mai admiraţi bărbaţi de către cetăţenii americani, Barack Obama a ieşit pe primul loc, iar Billy Graham s-a aflat pentru al 60-lea an în top 10, performanţă despre care AFP arată că nu a mai fost egalată de nimeni. 

Invitat obișnuit al Casei Albe sub zece președinți americani, începând cu Harry S. Truman, pastorul Billy Graham a fost una dintre cele mai mediatizate personalități din SUA.

În plin comunism, în 1985, Billy Graham a vizitat şi România care îşi dorea o apropiere de SUA, la acel moment. La Timişora a predicat în Catedrala Mitropolitană, a predicat într-o biserică reformată la Cluj, a predicat la Sibiu într-o biserică catolică. La Bucureşti a predicat într-o biserică penticostală şi într-un templu evreiesc, scrie Adevărul

De asemenea, în octombrie anul trecut predicatorul a fost prezent la Festivalul Speranţei de la Cluj Napoca. 

Câți BANI câștigă actorii din serialul Las Fierbinți. SURPRIZĂ, CINE este CEL MAI BINE PLĂTIT

 


 

Citeşte mai multe despre:   Billy Graham,   Deces