Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Doliu printre stele: A murit unul din primii oameni care au păşit pe LUNĂ! Secretele misiunii Apollo 12 se duc în mormânt... (FOTO)

Doliu printre stele: A murit unul din primii oameni care au păşit pe LUNĂ! Secretele misiunii Apollo 12 se duc în mormânt... (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 27 Mai 2018, 10:29
Doliu printre stele: A murit unul din primii oameni care au păşit pe LUNĂ! Secretele misiunii Apollo 12 se duc în mormânt... (FOTO) Externe

Astronautul Alan Bean, cel de-al patrulea om care a păşit pe Lună, a murit sâmbătă în SUA după ce se îmbolnăvise subit cu câteva săptămâni înainte, a anunţat familia într-un comunicat difuzat de NASA, scrie Agerpres.

Acest fost pilot de încercare al Marinei americane, devenit pictor după ce a ieşit la pensie în 1981, s-a stins la Houston, în Texas, la 86 de ani.

Alan Bean s-a aventurat de două ori în spaţiu, în 1969 pentru misiunea Apollo 12, ocazie cu care a păşit pe Lună, şi patru ani mai târziu în calitate de comandant al celui de-al doilea echipaj cu care a ajuns pe Skylab, prima staţie spaţială americană şi care a fost operaţională între 1973 şi 1979.

Atunci el a stabilit un nou record pentru vremea aceea de zbor şi de şedere în afara atmosferei, cu peste 59 de zile şi 39.268.000 de kilometri.

Orice artist are ca inspiraţie Pământul, declarase el în 1994, ziarului New York Times. "Eu am Pământul în imaginaţia mea şi sunt primul care a avut şi Luna", subliniase el, referitor la creaţiile sale artistice dedicare cuceririi spaţiului.

Citeşte mai multe despre:   doliu,   NASA,   Alan Bean