Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Donald Trump a semnat un ordin executiv pentru protejarea monumentelor: Pedeapsa cu închisoarea

Donald Trump a semnat un ordin executiv pentru protejarea monumentelor: Pedeapsa cu închisoarea

Un articol de: Ramona Zaharia - 27 Iun 2020, 19:40
Donald Trump a semnat un ordin executiv pentru protejarea monumentelor: Pedeapsa cu închisoarea Foto: hepta.ro Externe

Președintele Donald Trump a declarat vineri pe Twitter că a semnat un ordin executiv privind protejarea monumentelor, după o accelerare de incidente recente implicând vandalismul statuilor care amintesc Confederația și unii dintre Părinții Fondatori ai națiunii, acestea fiind, acum, pedepsite cu închisoarea.

"Am avut privilegiul de a semna un ordin executiv foarte puternic care protejează monumentele și statuile americane - și combate violența criminală recentă", a scris președintele vineri.

"Pedepse cu închisoare pentru aceste acte fără lege împotriva Marii noastre Țări!", a adăugat el.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

 

Ordin executiv pentru protejarea monumentelor semnat de Donald Trump se aseamănă cu Legea de conservare memorială a veteranilor

 

Nu este clar cum ordinul diferă de Legea de conservare memorială a veteranilor, în temeiul căreia președintele a afirmat la începutul acestei săptămâni că a „autorizat guvernul federal să aresteze pe oricine vandalizează sau distruge orice monument, statuie sau alte asemenea proprietăți federale în SUA cu până la 10 ani de închisoare".

În esență, ordinul recomandă avocatului general să aplice legea deja existentă. Ordinul spune avocatului general să „acorde prioritate în cadrul Departamentului Justiției pentru investigarea și urmărirea penală a celor care deteriorează monumentele deținute de guvern, citând legea federală care„ autorizează o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare pentru vătămarea voită a proprietății federale“.

Ordinul solicită, de asemenea, „limitarea subvențiilor federale pentru jurisdicții și agenții de aplicare a legii care permit profanarea monumentelor, memorialelor sau statuilor”. Acesta afirmă că „șefii tuturor departamentelor și agențiilor executive își examinează programele de subvenționare” și aplică politicile comenzii în măsura în care „este adecvat și în concordanță cu legislația aplicabilă”.

Ordinul se dublează asupra unui element religios perceput cu daune monumentale, afirmând că „figurile creștine sunt acum în cruce” și citând un „activist influent” fără nume, care a declarat că „multe reprezentări religioase existente ale lui Isus și ale Sfintei Familii din locurile noastre de cult trebuie curățate”.

CNN a raportat că unii aliați ai lui Trump au împins Casa Albă să ia o poziție - orice poziție - cu privire la problemele rasiale care fracturează țara.

În timp ce unii consilieri externi au pledat pentru o condamnare și mai puternică pentru jafuri și distrugerea bunurilor, ei recunosc că chiar și o abordare conciliatorie care îmbrățișează cealaltă parte a dezbaterii ar servi mai bine președintelui decât refuzul său aparent, așa cum a spus un consilier, „alegeți o bandă” și arătați leadershipul pe această problemă.

Acest consilier extern a spus că ordinul executiv a monumentelor, pe care au împins-o la Casa Albă, va fi un „pas simbolic” spre sublinierea mesajului legii și a ordinii.

Secretarul de presă al Casei Albe, Kayleigh McEnany, a declarat, vineri, că, în semnarea ordinului, Trump "a luat măsuri decisive pentru a pune capăt acestei nelegalități și pentru a proteja străzile americane de vandalism și violență în mafie".

"Președintele Trump nu va permite violenței să ne controleze străzile, să rescrie istoria noastră sau să dăuneze modului de viață american", a adăugat ea.

Ordinul executiv de vineri vine în condițiile în care administrația Trump a pregătit un efort major pentru protejarea monumentelor naționale pe care Trump le-a descris anterior ca parte a moștenirii țării.

Citeşte mai multe despre:   Donald Trump