Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Donald Trump a spus "minciuni pur şi simplu". Fostul director FBI, detalii incredibile despre președintele american: A încercat să oprească anchete

Donald Trump a spus "minciuni pur şi simplu". Fostul director FBI, detalii incredibile despre președintele american: A încercat să oprească anchete

Un articol de: - 08 Iun 2017, 20:15
Donald Trump a spus "minciuni pur şi simplu". Fostul director FBI, detalii incredibile despre președintele american: A încercat să oprească anchete Externe

Fostul director FBI, James Comey, a fost audiat joi în Senatul american privind interacțiunile pe care le-a avut cu Donald Trump. Acesta a fost demis în luna mai după ce a refuzat să respectele solicitările președintelui american de a opri o anchetă ce îl viza pe fostul consilier său pentru securitate, Michael Flynn, în scandalul implicării Rusiei în alegerile prezidențiale din Statele Unite.

James Comey a declarat sub juramânt în faţa membrilor Comisiei pentru Informaţii a Senatului că și-a luat notițe după întâlnirile cu Trump despre ce se discutat deoarece era îngrijorit de firea acesteia și că ar putea minți.

"A fost un cumul de factori. Cred că circumstanţele, subiectul şi persoana cu care interacţionam. Circumstanţele - adică eram singur cu preşedintele Statelor Unite, de fapt, cu preşedintele ales. Subiectul se referă la faptul că discutam despre teme care aveau de-a face cu responsabilităţile de bază ale FBI, care îl priveau personal pe preşedintele ales. Şi pe urmă a mai fost vorba şi despre natura persoanei. Mă temeam sincer că ar fi putut să mintă cu privire la natura acelei întâlniri, aşa că mi s-a părut foarte important să o documentez. Nu am mai întâlnit până atunci un asemenea cumul de factori, dar m-a făcut să consider că trebuie să o prezint în scris şi să fac asta foarte detaliat", a povestit fostul director FBI, potrivit Digi24.

Deși a recunoscut că e dreptul președintelui de a demite oricând directorul FBI, Comey a precizat că este deranjat că acesta a mințit privind motivele acestei decizii.

"Am fost derutat când am aflat de la televizor că preşedintele m-ar fi demis din cauza anchetei legate de Rusia. Şi apoi am aflat, tot din presă, că preşedintele le-a spus altor persoane, într-o discuţie privată, că demiterea mea a însemnat o ridicarea unei mari presiuni în privinţa investigaţiei despre Rusia.

Deşi legal, nu este nevoie de nicio motivaţie oficială pentru demiterea unui director al FBI, Administraţia Trump a ales să mă defăimeze şi, mult mai important decât acest lucru, să defăimeze FBI, prin declaraţii potrivit cărora instituţia este în degringoladă, că era condusă necorespunzător, că angajaţii şi-au pierdut încrederea în şeful FBI. Toate acestea au fost doar minciuni. Vreau ca naţiunea americană să ştie acest adevăr: FBI este o instituţie onestă, puternică, este şi va fi întodeauna o instituţie independentă", a precizat James Comey.

Fostul director FBI a afirmat că nu are niciun dubiu că Rusia a fost implicată în alegerile prezidențiale din Statele Unite în încercarea de a influența rezultatul, deși a recunoscut că nu există până acum nicio dovadă că Trump ar fi fost în legătură cu partea rusă în acest aspect.

Cât despre cerințele lui Trump de a opri ancheta ce îl viza pe fostul său consilier, James Comey a afirmat în fața Comisiei că le-a perceput drept o instrucțiune și nu ca pe ordin și nu poate spune că aceste cerințe pot fi percepute drept o obstrucție la adresa justiției din partea președintelui.
 

Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Citeşte mai multe despre:   FBI,   Donald Trump,   Statele Unite,   ancheta,   Rusia,   Senat,   Justitie