Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Donald Trump anunță că va nominaliza un judecător pentru Curtea Supremă până la sfârșitul săptămânii

Donald Trump anunță că va nominaliza un judecător pentru Curtea Supremă până la sfârșitul săptămânii

Un articol de: George Lupu - 21 Sep 2020, 17:14
Donald Trump anunță că va nominaliza un judecător pentru Curtea Supremă până la sfârșitul săptămânii Foto: Hepta - Abaca Press / Pool/ABACA Externe

Președintele Donald Trump a declarat luni că își va dezvălui opțiunea pentru înlocuirea judecătorului Curții Supreme, Ruth Bader Ginsburg, până la sfârșitul săptămânii.

 

Donald Trump, anunț despre nominalizarea unui judecător la Curtea Supremă

 

Decizia cu privire la opțiunea pentru nominalizare este considerată una dintre cele mai mari decizii ale președinției lui Trump. Conștient de miză, Trump a fost la telefon tot weekendul, întrucât sâmbătă a făcut campanie în Carolina de Nord și a vizitat terenul de golf duminică, au spus două surse pentru CNN.

În acele apeluri, el a clarificat un lucru: vrea să se miște repede. "Cred că va fi vineri sau sâmbătă și vrem să respectăm", a spus Trump într-un interviu luni dimineață.

Unii consilieri ai lui Trump l-au încurajat în weekend să nominalizeze un înlocuitor pentru Ginsburg cât mai repede posibil, considerând că odată anunțat un nume, senatorii republicani vor fi mai greu să spună că se vor opune unui candidat Trump din motive procedurale. Deja, doi senatori au spus că oricine câștigă alegerile din noiembrie ar trebui să selecteze înlocuitorul lui Ginsburg.

Însă un alt set de consilieri l-au încurajat pe Trump să aștepte până după serviciile funerare organizate în memoria lui Ginsburg. Acești consilieri au avertizat că orice semn de lipsă de respect pentru Ginsburg - pe care Trump a insultat-o în trecut - va fi folosit de democrați pentru a-i mobiliza în continuare pe alegători.

Trump a părut să adopte opinia mai prudentă, spunând că ​​va face un anunț după serviciile funerare ale lui Ginsburg - chiar dacă secretarul său de presă a declarat la Fox News cu mai puțin de o oră înainte că probabil va lansa un nume până miercuri.

Președintele a purtat mai multe conversații cu parlamentarii și a vorbit de mai multe ori cu liderul majorității din Senat, Mitch McConnell, R-Kentucky, în timp ce și-a exprimat clar dorința de a avea un vot de confirmare a candidatului său înainte de alegerile din 3 noiembrie. Începând de luni, Trump nu părea să fi făcut o selecție finală, ci își redusese lista scurtă la o mână de candidați.DURERE IMENSĂ pentru Liviu Dragnea! CE a făcut Irina Tănase chiar de ziua lui

 

Cine sunt actualii judecători de la Curtea Supremă

 

Numirea judecătorilor de la Curtea Supremă are o miză foarte mare, având în vedere că o anumită nominalizare poate să încline mult balanța către o abordare juridică mai conservatoare sau mai liberală. La ora actuală, trei dintre judecătorii Curții Supreme au fost nominalizați de George W Bush (John Roberts, Clarence Thomas și Samuel Alito), unul de Clinton (Stephen Breyer) și doi de Obama (Elena Kagan și Sonia Sotomayor).

Lista este completată de cei doi oameni instalați la propunerea lui Donald Trump (Neil Gorsuch și Brett Kavanaugh) și mai rămâne de completat doar locul lăsat vacant de decesul lui Ruth Bader Ginsburg. Dacă Donald Trump ar face o nouă nominalizare, s-ar cimenta o majoritate conservatoare de 6-3 – totuși, având în vedere că judecătorii sunt propuși de administrații diferite, este greu de crezut că nu vor apărea și divergențe în poziționare.

Citeşte mai multe despre:   Donald Trump,   SUA,   Curtea Suprema