Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Donald Trump cere amânarea alegerilor prezidențiale din 2020 pe motiv că ar putea fi fraudate

Donald Trump cere amânarea alegerilor prezidențiale din 2020 pe motiv că ar putea fi fraudate

Un articol de: Traian Avarvarei - 30 Iul 2020, 16:29
Donald Trump cere amânarea alegerilor prezidențiale din 2020 pe motiv că ar putea fi fraudate Foto: Facebook / Donald Trump Externe

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut amânarea alegerilor prezidențiale din 2020 din noiembrie pe motiv că votul prin corespondență ar putea duce la fraudarea alegerilor, relatează BBC. Șeful de la Casa Albă a scris, joi, pe Twitter că scrutinul ar trebui amânat până când oamenii vor putea vota „în condiții siguranță și adecvat”. Amintim că Trump urmează să se confrunte cu fostul vicepreședinte Joe Biden.

 

 

Donald Trump vrea amânarea alegerilor, afirmând că nu are încredere în votul prin corespondență

 

 

 

Actualul președinte al SUA sugerează într-o postare pe o rețea de socializare că nu dorește organizarea alegerilor prezidențiale anul acesta pentru că otul prin corespondență este ușor de fraudat.

„Cu votul prin corespondență, alegerile din 2020 vor fi cele mai imprecise din istorie. Va fi o mare rușine pentru SUA. Amânați alegerile până când oamenii pot vota corect și în siguranță ???”, scrie Trump pe Twitter.

 Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Donald Trump cere amânarea alegerilor prezidențiale din 2020 pe motiv că ar putea fi fraudate

 

 

 

 

Trump, vehement împotriva alegerilor prin corespondență

 

 

 

 

Nu este prima dată când Donald Trump își exprimă public dezacordul pentru alegerile prin corespondență. Argumentul său central: la un vot prin corespondență, riscul fraudelor ar fi mult mai mare.

Pe de altă parte, Charles Stewart, fondator și director al Election Data and Science Lab la renumitul Massachusetts Institute of Technology (MIT), spune că nu există un asemenea risc.

"Este practic imposibil să se întâmple lucrul de care oamenii se tem. Buletinul de vot este tipărit pe o hârtie specială și toate semnăturile de pe el sunt verificate și comparate cu originalul", explică Stewart pentru DW.

În același context, politoloaga Sheri Berman spune că Trump are un motiv special pentru care invocă riscul fraudei în cazul votului prin poștă.

"El a făcut totul pentru a-și convinge susținătorii să nu aibă încredere în rezultatele alegerilor. Faptul că vorbește mereu despre fraude electorale face ca oamenii să creadă că voturile nu au fost numărate corect, dacă în noiembrie lucrurile nu vor fi în favoarea actualului președinte", spune aceasta.

Opoziția lui Trump față de votul prin corespondență ar putea fi motivată și prin zvonul persistent potrivit căruia cei care votează prin corespondență ar tinde să-i prefere pe democrați.

În ciuda opoziției lui Trump, unele state federale au stabilit deja acceptarea votului prin corespondență pentru scrutinul prezidențial din noiembrie.

Oamenii din Washington, Oregon, Colorado, Hawaii și Utah au putut însă și anii trecuți să voteze prin poștă.

Citeşte mai multe despre:   Donald Trump,   alegeri SUA