Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Donald Trump, FURIBUND în discursul despre Starea Naţiunii. Mesaje RĂZBOINICE la adresa Chinei şi a lui Maduro. Când va fi construit zidul de la graniţa mexicană

Donald Trump, FURIBUND în discursul despre Starea Naţiunii. Mesaje RĂZBOINICE la adresa Chinei şi a lui Maduro. Când va fi construit zidul de la graniţa mexicană

Un articol de: B1.ro - 06 Feb 2019, 10:23
Externe

Preşedintele american Donald Trump a ţinut unul dintre cele mai lungi discursuri despre Starea Naţiunii din istoria acestui eveniment. 

În discursul de 82 de minute ţinut în faţa Congresului, liderul de la Casa Albă a atins mai multe subiecte delicate: a vorbit despre relaţiile cu China, despre Maduro și situația din Venezuela, despre controversatul zid pe care vrea să-l construiască la graniţa cu Mexicul şi a promis că va lupta pentru eradicarea HIV în SUA în următorii zece ani. 

„Stau aici pregătit să lucrez cu voi pentru a împlini realizări istorice pentru toţi americanii. Victoria nu înseamnă să câştigi pentru partidul nostru, victoria este să câştigi pentru ţara noastră”, a declarat președintele SUA

„Trebuie să respingem politica de răzbunare şi represalii şi să îmbrăţişăm potenţialul fără limite al cooperării, compromisului şi binelui comun”, a mai spus Trump, potrivit Agerpres

Trupele americane din Afganistan vor fi retrase 

Donald Trump a anunțat că vrea să retragă trupele din Afganistan, după mai bine de 17 ani de conflict. 

„Administraţia mea poartă discuţii constructive în Afganistan cu un anumit număr de grupări afgane, printre care talibanii. Pe măsură ce negocierile progresează, vom fi în măsură să reducem prezenţa trupelor noastre şi să ne concentrăm asupra luptei împotriva terorismului. 

Nu ştim dacă vom ajunge la un acord, dar ştim că, după aproape două decenii de război, a venit vremea să încercăm cel puţin să facem pace”, a spus liderul administraţiei de la Washington. 

Trump se va întâlni cu Kim Jong Un la finalul lunii februarie 

Preşedintele american a anunţat că se va întâlni cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, la 27 şi 28 februarie în Vietnam pentru a continua negocierile privind dezarmarea nucleară a Coreii de Nord. 

„În cadrul diplomaţiei noastre îndrăzneţe, ne continuăm efortul istoric pentru pace în Peninsula Coreeană”, a declarat el în faţa Congresului, oficializând data şi locul celei de-a doua întâlniri, după summitul istoric dintre cei doi lideri, la 12 iunie, în Singapore. 

Mesaj dur la adresa Chinei: „Nu mai furați bogăția americanilor"

Donald Trump a avut reacții „pacificatoare” față de Afganistan și Coreea de Nord, dar a schimbat placa atunci când în discuție a intervenit China. 

„Am mult respect pentru preşedintele Xi şi lucrăm la un nou acord comercial cu China, dar trebuie să includă schimbări structurale reale pentru a pune capăt practicilor comerciale neloiale, a reduce deficitul nostru cronic şi a proteja locurile de muncă americane”, a afirmat preşedintele Statelor Unite.

Trump condamnă "brutalitatea regimului Maduro” 

Donald Trump a reafirmat sprijinul Statelor Unite pentru preşedintele interimar al Venezuelei, Juan Guaido, şi a acuzat regimul Maduro că politicile sale socialiste au ruinat ţara. 

„Condamnăm brutalitatea regimului Maduro, ale cărui politici socialiste au dus ţara, cea mai bogată din America Latină, într-o stare de sărăcie abjectă şi în disperare. Aici, în Statele Unite, suntem alarmaţi de noile apeluri pentru adoptarea socialismului la noi în ţară. 

America are la bază libertate şi independenţă, nu coerciţie, dominaţie şi control guvernamentale. Suntem născuţi liberi şi vor rămâne liberi. America nu va fi niciodată o ţară socialistă!”, a mai spus Donald Trump

„Zidul de la graniţa cu Mexicul va fi construit” 

Donald Trump a vorbit din nou și despre zidul cu Mexic. 

„Îl voi construi”, a subliniat Donald Trump în discursul său privind Starea Uniunii, referindu-se la zidul pe care doreşte să îl construiască la frontiera de sud a ţării pentru a lupta împotriva imigraţiei ilegale. 
„Pur şi simplu, zidurile funcţionează şi zidurile salvează vieţi”, a insistat el. 

„Tocmai am auzit că oraşele mexicane, ca să scape de imigranţii ilegali din zonele lor, închiriază camioane şi autobuze ca să-i ducă până aproape de ţara noastră, în zone unde graniţa este puţin protejată. Avem datoria morală de a crea un sistem de imigrări care să protejeze vieţile şi locurile de muncă ale cetăţenilor noştri. 

Asta include şi obligaţia faţă de milioanele de imigranţi care trăiesc astăzi aici, care au urmat regulile şi au respectat legile noastre. Imigranţii legali ne îmbogăţesc naţiunea şi să întăresc societatea în nenumărate feluri”, a mai spus Trump.

Eradicarea HIV de pe teritoriul SUA 

Donald Trump a promis că în zece ani va elimina epidemia de HIV de pe teritoriul Statelor Unite 

„Bugetul meu le va cere democraţilor şi republicanilor să degajeze mijloacele necesare pentru a elimina epidemia de HIV din Statele Unite în termen de zece ani. Împreună, vom învinge SIDA din America şi dincolo de graniţele sale”, a declarat el. 

Circa 38.000 de persoane au fost contaminate cu HIV în Statele Unite în 2017, potrivit statisticilor guvernamentale.

Citeşte mai multe despre:   Donald Trump,   SUA,   Starea Natiunii
 
 
 
Loading...