Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Donald Trump îl graţiază pe curcanul ”Porumb” de Thanksgiving (FOTO)

Donald Trump îl graţiază pe curcanul ”Porumb” de Thanksgiving (FOTO)

Un articol de: George Lupu - 25 Noi 2020, 10:51
Donald Trump îl graţiază pe curcanul ”Porumb” de Thanksgiving (FOTO) sursa foto: hepta / Abaca Press / Pool/ABACA Externe

Cu ocazia tradiționalelor evenimente desfășurate la Casa Albă de Thanksgiving, președintele în funcție Donald Trump l-a graţiat pe curcanul ”Corn” (”Porumb”). Sărbătoarea a fost marcată anul acesta de pademia covid-19, relatează AFP.

 

Donald Trump a decis să îl grațieze pe curcanu "Porumb"

 

Donald trump a prezidat pentru ultima oară acest obicei cu ocazia Thanksgiving, o sărbătoare care, pentru mulţi americani este mai importantă decât Crăciunu. Familiile din SUA obișnuiesc să se reunească la masă, în jurul unui curcan umplut.

“Thanksgiving este o zi specială pentru curcani, dar nu o zi foarte bună pentru majoritatea, când ne gândim”, a comentat Donald Trump.

Anul acesta autorităţile sanitare i-au îndemnat pe americani să rămână acasă, în contextul în care cazurile de covid-19 ”explodează” din nou într-o ţară în care pandemia a ucis aproape 290.000 de oameni.

Guvernul Trump îşi pune speranţa în mai multe vaccinuri, care ar putea fiautorizate rapid, în vederea lansării unui campanii masive de vaccinare.

”Suntem recunoscători pentru vaccinurile şi terapiile care vor pune în curând capăt pandemiei”, a declarat Trump, după ce a mulţumit personalului medical, lucrătorilor sociali şi oamenilor de ştiinţă.

Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

Sursa foto: sursa foto: hepta / Abaca Press / Pool/ABACA

 

”Este un sentiment extraordinar să ştim că ele (vaccinurile) vin şi că vor sosi probabil începând de săptămâna viitoare sau puţin după aceea”, a adăugat el, dupăcare l-a ”graţiat complet” pe ”Corn” în grădina Casei Albe.

Curcanul a fost graţiat în urma unui vot pe Twitter. Însă celălalt candidat la graţiere, ”Cob” (”Ştiulete”), va fi şi el graţiat, potrivit tradiţiei.

Crescuţi într-o fermă la Walcott, în Iowa, ”Corn” şi ”Cob” urmează să fie încredinţaţi Universităţii de stat din Iowa, unde vor trăi o viaţă ”foarte lungă, fericită şi memorabilă”, a subliniat Trump.

Citeşte mai multe despre:   Donald Trump,   SUA,   COVID-19