Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Donald Trump își schimbă atitudinea față de Putin: SUA ar putea crește cheltuielile Pentagonului pentru apărarea flancului estic al NATO

Donald Trump își schimbă atitudinea față de Putin: SUA ar putea crește cheltuielile Pentagonului pentru apărarea flancului estic al NATO

Un articol de: - 29 Mai 2017, 13:21
Donald Trump își schimbă atitudinea față de Putin: SUA ar putea crește cheltuielile Pentagonului pentru apărarea flancului estic al NATO Foto: blogs.denverpost.com Externe

Administrația președintelui american Donald Trump a propus o creștere de 40,3% a bugetului Pentagonului dedicat apărării țărilor din flancul estic al NATO (România, Bulgaria, Polonia și țările baltice) în fața amenințăriii rusești, potrivit Hot News.

Bugetul propus de Administrația Trump pentru anul fiscal 2018 prevede o creștere de la 3,4 miliarde de dolari la 4,7 miliarde de dolari pentru bugetul ERI ( European Reassurance Initiative).

Propunerea a fost trimisă către Congresul SUA pe 23 mai, cu două zile înainte ca Donald Trump să participe la summit-ul NATO de la Bruxelles.

European Reassurance Inițiative este un program lansat de Administrația Obama în 2014, în urmă anexării ilegale a Crimeei de către Rusia și a începerii războiului din estul Ucrainei. Toți aliații NATO din flancul estic au cerut atunci de la NATO măsuri active de asigurare în față posturii tot mai agresive a Rusiei. 

În cadrul European Reassurance Inițiative (ERI), SUA și alți aliați trimit în țările din Estul Europei trupe și echipamente militare prin rotație și participă la exerciții masive în regiune împreună cu armatele respectivelor state. 

Bugetul cerut de Pentagon prevede și două investiții în baze din România: 3 milioane de dolari pentru îmbunătățirea infrastructurii de utilități la baza din Câmpia Turzii și 2,2 milioane de dolari pentru baza de la Mihail Kogălniceanu.

Citeşte mai multe despre:   Donald Trump,   SUA,   Rusia,   Pentagon,   cheltuieli,   NATO,   aparare