Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Donald Trump, mesaj îndrăzneț de Ziua Națională a SUA: „Suntem pe care să obţinem o victorie imensă! Ţara noastră va fi mai mare ca oricând”

Donald Trump, mesaj îndrăzneț de Ziua Națională a SUA: „Suntem pe care să obţinem o victorie imensă! Ţara noastră va fi mai mare ca oricând”

Un articol de: Andrei Ștefan - 04 Iul 2020, 22:26
Donald Trump, mesaj îndrăzneț de Ziua Națională a SUA: „Suntem pe care să obţinem o victorie imensă! Ţara noastră va fi mai mare ca oricând” Foto: Hepta - Zuma Press / Brian Cahn Externe

Preşedintele american a rostit, sâmbătă, de Ziua Independenţei, un discurs motivant, precizând că Statele Unite îşi vor reveni mai bine ca oricând după “molima teribilă venită din China”, cum a catalogat Donald Trump pandemia de coronavirus.

Suntem pe care să obţinem o victorie imensă, se va întâmpla şi va fi mare. Ţara noastră va fi mai mare ca oricând. Eram mai bine decât orice ţară din istorie, iar apoi ne-a lovit această molimă teribilă din China şi acum ne apropiem de ieşirea din această situaţie. Ţara noastră îşi revine, se întâmplă multe lucruri pe care oamenii încă nu le văd, dar o să vedeţi în următoarele două luni”, a precizat șeful statului american, citează Fox News.

 

Ce semnificație are Ziua Independenței SUA

 

Ziua Independenței comemorează Declarația din data de 4 iulie 1776, prin intermediul căreia a fost declarată independența americanilor față de Regatul Marii Britanii. 

Mai precis, Ziua Independenței semnifică desprinderea celor 13 colonii americane de autoritatea britanică. Americanii nu au mai suportat interdicțiile coroanei engleze, care le încălca drepturile. Printre acestea, interdicții legate de comerț și lipsa de reprezentativitate în parlamentul londonez - nu exista nici măcar un reprezentant al coloniilor de peste ocean. 

Thomas Jefferson (al treilea președinte al SUA) a redactat Declarația de Independență. A urmat apoi dezbaterea în Congres și aprobarea ei în data de 4 iulie. 

Congresul american a declarat ziua de 4 iulie sărbătoare națională abia în anul 1870, la aproape un secol de Revoluția Americană. Tot atunci a fost declarată sărbătoare națională și Crăciunul.

 A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Și Coreea de Nord se laudă cu un „strălucitor succes” în fața pandemiei de COVID-19

 

De partea cealaltă, și dictatorul Coreei de Nord şi-a exprimat recent mulțumirea pentru „strălucitorul succes” pe care ţara sa l-a dovedit în lupta cu noul coronavirus, notează BBC.

Cu ocazia unei reuniuni a Partidului Muncitorilor, dedicate analizei impactului COVID-19 asupra țării, liderul de la Phenian a ținut un discurs triumfător.

„Am împiedicat cu mare atenţie răspândirea acestui virus foarte primejdios şi am menţinut o situaţie antiepidemică stabilă în pofida crizei sanitare mondiale”, a declarat liderul nord-coreean.

„Acest strălucitor succes a fost obţinut graţie conducerii prevăzătoare a Comitetului Central al partidului şi a spiritului viu de voluntariat de care fac dovadă toţi cei care urmează ca un singur om ordinele Comitetului Central al partidului”, a mai declarat Kim Jong-Un, care a mai avertizat că naţiunea trebuie „să rămână în stare de alertă maximă”, mai ales în contextul apariției noilor focare de COVID-19 în „ţările vecine”, repetând în mai multe rânduri că o ridicare grăbită a măsurilor antiepidemice s-ar traduce printr-o criză inimaginabilă şi ireparabilă”, mai citează sursa menționată.

Citeşte mai multe despre:   Donald Trump,   Ziua Independentei