Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Donald Trump, NOMINALIZAT la premiul Nobel pentru Pace. Ce i-a făcut pe deputați să-l propună

Donald Trump, NOMINALIZAT la premiul Nobel pentru Pace. Ce i-a făcut pe deputați să-l propună

Un articol de: B1.ro - 13 Iun 2018, 19:49
Externe

Deputații norvegieni Per-Willy Amundsen şi Christian Tybring-Gjedde l-au nominalizat pe Donald Trump la premiul Nobel pentru Pace pentru munca depusă pentru a ajunge la un acord de denuclearizare cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

„Ceea ce se întâmplă este istoric. A fost lansat un proces care poate contribui la asigurarea păcii mondiale pentru o vreme'', și-a explicat Amundsen decizia.

 De asemenea, un grup de membri ai Congresului american anunțaseră înainte că și ei au făcut această nominalizare, deși Comitetul Nobel recomandă celor care fac nominalizări să nu-şi dezvăluie propunerile, potrivit Agerpres.

În schimb, nu există reguli formale care să interzică acest lucru.

Comitetul norvegian a informat anterior că a primit 329 de nominalizări pentru premiul pe 2018, al doilea cel mai ridicat număr de propuneri din istorie.

Nominalizările făcute de politicieni, persoane din mediul academic, foşti laureaţi ai premiului, directori de institute de cercetări în domeniul păcii, actuali şi foşti membri ai Comitetului Nobel trebuie trimise Comitetului până la 1 februarie.

Citeşte mai multe despre:   Donald Trump,   Nobel
 
 
 
Loading...