Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Profesor din SUA: Președinția lui Trump ar trebui ANULATĂ dacă se dovedește că acesta a conspirat cu Putin pentru a câștiga alegerile

Profesor din SUA: Președinția lui Trump ar trebui ANULATĂ dacă se dovedește că acesta a conspirat cu Putin pentru a câștiga alegerile

Un articol de: B1.ro - 29 Aug 2018, 17:17
Profesor din SUA: Președinția lui Trump ar trebui ANULATĂ dacă se dovedește că acesta a conspirat cu Putin pentru a câștiga alegerile Externe

Robert Reich, renumit profesor de politici publice la Universitatea Berkeley din California, susține pentru newsweek.com că, dacă ancheta desfășurată de procurorul special Robert Mueller va dovedi că Donald Trump a conspirat cu Rusia pentru a câștiga alegerile din 2016, preşedinţia sa ar trebui anulată, deoarece este neconstituţională. 

În aceste zile, în Statele Unite se vehiculează un scenariu conform căruia, dacă democrații vor câștiga alegerile din noiembrie, vor declanșa procedurile de punere sub acuzare a lui Trump. Date fiind dovezile găsite deja de Mueller, democrații i-ar putea convinge pe unii senatori republicani să sprijine acest demers de înlăturare a lui Trump. Profesorul precizează că, și așa, acest lucru este greu de realizat.

Totuși, Robert Reich se folosește de ocazie pentru a avansa un alt scenariu, ”puțin probabil, dar în întregime posibil”. În opinia sa, dacă Mueller va găsi dovezi indiscutabile că Trump a conspirat cu Vladimir Putin, pentru a falsifica alegerile din 2016, iar falsificarea a determinat rezultatul alegerilor, atunci “președinția lui Trump nu este autorizată conform Constituției Statelor Unite”.

Reich argumentează că punerea sub acuzare a lui Donald Trump nu ar fi suficientă deoarece va lăsa în urmă vicepreședintele, personalul Casei Albe şi Cabinetul său, precum şi decretele executive pe care le-a emis, legislaţia pe care a semnat-o şi arhiva oficială a președinției sale.

Prin urmare, profesorul consideră că singura soluție este anularea “președinției neconstituţionale”, lucru ce va duce implicit la abrogarea tuturor numirilor neconstituționale ale președintelui și ale acțiunilor sale executive și la eliminarea arhivei oficiale a președinției.
 

Citeşte mai multe despre:   SUA,   Donald Trump,   Robert Reich,   Vladimir Putin,   Rusia