Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Donald Trump renunță la încercarea de a anula, în instanță, peste 680.000 de voturi din Pennsylvania

Donald Trump renunță la încercarea de a anula, în instanță, peste 680.000 de voturi din Pennsylvania

Un articol de: Catinca Giosanu - 16 Noi 2020, 12:41
Donald Trump renunță la încercarea de a anula, în instanță, peste 680.000 de voturi din Pennsylvania foto: Hepta.ro / Zuma Press / Chris Kleponis Externe

Echipa de campanie a lui Donald Trump a renunțat la o parte a contestației sale la în ceea ce privește alegerile prezidențiale din Pennsylvania, acolo rivalul său democrat, Joe Biden, a câștigat decisiv, la o diferență de aproximativ 70.000 de voturi, informează The Guardian.

 

 

O nouă înfrângere pentru Trump

 

 

Înainte de una dintre înfățișările din instanță în ce privește această contestație, programată pentru marți, echipa lui Trump a renunțat la acuzația conform căreia 682.479 de voturi prin corespondență au fost procesate ilegal fără ca reprezentanții săi să fie de față.

De menționat este că, într-un alt proces, avocații republicanilor au recunoscut că au avut observatori certificați care au asistat la procesarea voturilor prin corespondență în Philadelphia. Guvernatorul statului Pennsylvania, Tom Wolf, a declarat că au existat observatori de la toate partidele pe parcursul întregului proces și că „orice altă acuzație în ce privește această chestiune este o minciună”.

Conform noii forme a contestației, republicanii acuză acum doar că votanții lor au fost „tratați nefavorabil”, prin comparație cu cei ai democraților.

În prezent, Donald Trump și echipa sa de campanie se străduiesc să amâne procesul de certificare pentru a îl bloca și a nu permite ca statul Pennsylvania, unul dintre cele mai importante în cursa electorală, să trimită electori în Colegiul Electoral. Până acum, judecătorii din Pennsylvania au respins mai multe plângeri și contestații ale echipei de campanie a lui Donald Trump care cerea invalidarea a mii de voturi.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Republicanii se străduiesc să convingă instanțele de judecată să anuleze mai multe buletine de vot pe baza unor tehnicalități procedurale, precum lipsa plicurilor adiționale sau necompletarea unor date și pe plicul exterior.

În jur de 2.6 milioane de voturi au fost exprimate prin sistemul de vot prin corespondență în Pennsylvania, însă niciun oficial, instituție sau procuror nu a raportat vreo problemă sau fraudă în ce le privește.

Joe Biden va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite, conform proiecțiilor anunțate de mai multe canale media făcute după calcularea voturilor obținute de candidatul democrat în mai multe state esențiale, printre care se numără și Pennsylvania.

 

 

Când devine Joe Biden oficial preşedintele SUA

 

 

Joe Biden mai are de așteptat până va prelua funcția de președinte. 

El trebuie să aştepte ca Donald Trump să accepte înfrângerea. Şeful de campanie al acestuia a anunţat deja că se va ajunge la Curtea Supremă.

Până pe 11 decembrie trebuie să fie validat rezultatul alegerilor. La trei zile distanţă vine votul electorilor din fiecare stat. Aceştia mereu respectă opţiunea poporului. Pe 23 decembrie votul electorilor ajunge la Washington. Pe 3 ianuarie este programat startul celui de-al 117-lea Congres. Membrii Casei Reprezentanţilor şi noii membri ai Senatului vor depune jurământul. Pe 6 ianuarie va fi întâlnirea tuturor membrilor iar cele 538 de voturi ale electorilor vor fi citite. Ultimul pas este pe 20 ianuarie. Atunci are loc ziua inaugurării, iar Joseph Robinette Biden Jr va deveni al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Citeşte mai multe despre:   Donald Trump,   contestatie,   alegeri prezidentiale sua 2020