Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Donald Trump respinge categoric acuzațiile democraților și cere Senatului SUA „achitarea imediată”

Donald Trump respinge categoric acuzațiile democraților și cere Senatului SUA „achitarea imediată”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 21 Ian 2020, 08:43
Donald Trump respinge categoric acuzațiile democraților și cere Senatului SUA „achitarea imediată” Foto: Facebook / Donald Trump Externe

Donald Trump, președintele SUA, a respins categoric acuzațiile ce-i sunt aduse de opoziția democrată în procesul de destituire și a cerut achitarea imediată, printr-un memo în care a oferit argumente politice și juridice împotriva demiterii sale, relatează Reuters.

„Senatul ar trebui să respingă articolele de destituire și să achite președintele imediat”, concluzionează memoul.

Congresmenii democrați, care conduc speța de destituire a președintelui republican Donald Trump, au afirmat duminică, că liderul de la Casa Albă trebuie demis din funcție pentru protejarea securității naționale, precum și pentru prezervarea formei de guvernământ din SUA, relatează Reuters.

Într-un document de 111 pagini parafat înainte ca procesul lui Trump din Senat să înceapă, cel mai devreme marți, legiuitorii americani și-au completat argumentele pe baza cărora l-au acuzat pe președintele SUA de abuz de putere și obstrucționarea Congresului.

„Senatul ar trebui să-l condamne și să-l demită pe Trump, pentru a evita pagube pe termen lung aduse valorilor noastre democratice și securității naționale. Speța împotriva președintelui este simplă, faptele sunt indiscutabile, iar dovezile sunt copleșitoare”, au spus congresmenii, în ceea ce a fost prima cerere formală de condamnare și demitere a președintelui SUA din era Trump.

În document se cere ferm ca senatorii să fie imparțiali.
„Istoria va judeca bunăvoința fiecărui senator de a se ridica deasupra diferențelor partizane, de a vedea faptele onest și de a apăra Constituția”, spun conducătorii anchetei, într-o declarație în care au mai precizat că „președintele nu e rege.
 

Citeşte mai multe despre:   Donald Trump