Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Donald Trump se laudă cu o scrisoare 'foarte frumoasă' de la Kim Jong-un. S-ar putea întâlni pentru a treia oară

Donald Trump se laudă cu o scrisoare 'foarte frumoasă' de la Kim Jong-un. S-ar putea întâlni pentru a treia oară

Un articol de: Ionescu Tudor - 12 Iun 2019, 23:22
Donald Trump se laudă cu o scrisoare 'foarte frumoasă' de la Kim Jong-un. S-ar putea întâlni pentru a treia oară Sursă foto: hepta.ro Externe

Un al treilea summit între Donald Trump şi Kim Jong-un este posibil, însă mingea se află în curtea Phenian-ului, a declarat John Bolton, consilierul lui Donald Trump pe probleme de securitate naţională, citat de Reuters.

Tot John Bolton a declarat şi că Statele Unite îşi continuă "campania de maximă presiune" asupra Coreei de Nord din cauza faptului că Kim Jong-un nu pare să fi făcut "o decizie strategică pentru a renunţa la construirea de arme nucleare".

La doar câteva ore de la aceste delcaratii, însă, preşedintele american Donald Trump s-a lăudat cu "o scrisoare frumoasă", primită de la Kim Jong-un.

"Nu pot să vă arăt scrisoarea, în mod evident, dar a fost foarte personală, foare caldă, foarte frumoasă", a declarat Trump pentru presă.

"Cred că ceva se va întâmpla, ceva ce va fi foarte pozitiv", a adăugat preşedintele american.

Pe de altă parte, Donald Trump s-a arătat foarte optimist şi înaintea celorlalte două summit-uri cu Kim Jong-un, și cu toate acestea, niciuna dintre ele nu a dus la schimbări semnificative în strategiile de politică externă ale celor două ţări, ci doar la nivel retoric. Pe fond acest lucru nici nu era posibil din motive ce ţin preponderent de modul în care regimul comunist de la Phenian înţelege să-şi garanteze supravieţuirea.

Temele discutate de cei doi au fost denuclearizarea Coreei de Nord (în esenţă o "linie roşie" pentru regimul nord-coreean) şi sancţiunile impuse Coreei de Nord de ONU (consecinţele directe ale programului nuclear nord-coreean). 

În paralel cu aceste evoluţii, Kim Jong-un şi-a trimis sora într-o vizită oficială în Coreea de Sud. Potrivit presei american, acest gest ar putea urmări o eventuală ameliorare a relaţiilor dintre cele două Corei. În realitate însă, nu ar fi prima dată când Coreea de Nord ar da semne că este interesată într-o normalizare a relaţiilor diplomatice cu statele pe care le percepe drept inamice, pentru că ulterior să-şi schimbe radical poziţia.

Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte