Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Donald Trump spune că nu l-a confruntat niciodată pe Vladimir Putin pe tema presupuselor recompense oferite de Rusia talibanilor pentru uciderea militarilor SUA din Afganistan

Donald Trump spune că nu l-a confruntat niciodată pe Vladimir Putin pe tema presupuselor recompense oferite de Rusia talibanilor pentru uciderea militarilor SUA din Afganistan

Un articol de: Vladimir Ionescu - 29 Iul 2020, 15:09
Donald Trump spune că nu l-a confruntat niciodată pe Vladimir Putin pe tema presupuselor recompense oferite de Rusia talibanilor pentru uciderea militarilor SUA din Afganistan foto: Hepta.ro / DPA Images Externe

Președintele Donald Trump a explicat că nu l-a chestionat niciodată pe omologul său din Rusia, Vladimir Putin, cu privire la rapoartele serviciilor de informații din SUA, care arată că Moscova ar fi plătit talibani să omoare soldați americani în Afganistan.
 

Donald Trump spune că nu l-a confruntat niciodată pe Vladimir Putin pe tema presupuselor recompense


 

„Nu am discutat despre asta cu el niciodată”, a spus Trump, într-un interviu pentru Axios citat de Reuters.

Donald Trump a explicat că, oricum, nu a fost informat pe această temă înainte ca ea să apară în presă, în iunie. Întrebat de ce nu l-a confruntat pe Vladimir Putin pe această temă în discuția lor de joi, președintele SUA a răspuns: „A fost un apel telefonic în care am discutat alte chestiuni și, sincer să fiu, este o problemă despre care mulți spun că ar fi o știre falsă”.

Liderul de la Casa Albă a explicat că el și președintele Federației Ruse au discutat, la telefon, despre non-proliferare nucleară.

Cu alegerile prezidențiale din 3 noiembrie la orizont, democrații din Congresul SUA l-au acuzat pe președintele Donald Trump că nu a luat suficient de în serios informațiile serviciilor secrete cu privire la decesele soldaților. Ei au presat comunitatea de informații și Casa Albă, astfel încât să fie dezvăluite mai multe date.
 

Rusia ar fi oferit recompense talibanilor pentru uciderea militarilor SUA în Afganistan


 

Robert O`Brien, consilierul american pe probleme de securitate națională, a subliniat că Donald Trump nu a fost informat verbal referitor la recompensele ruse, pentru că ofițerul CIA însărcinat cu acest rol a ajuns la concluzia că rapoartele nu sunt coroborate.

Deși anumite publicații de presă susțin că președintele SUA a fost informat despre presupusele recompense în timpul unei informări din februarie și că Trump nu ar fi citit raportul, liderul american a infirmat categoric această speculație.

„Nu a ajuns niciodată pe biroul meu. Știți de ce? Pentru că ei nu au crezut, serviciile de informații, ei nu au crezut că este reală (n.r. – informația despre recompense). Nu aș fi avut o problemă – dacă ajungea pe biroul meu, făceam ceva în legătură cu asta”, a explicat Donald Trump.

Donald Trump, care ar fi purtat deja opt discuții cu Vladimir Putin de la momentul în care ar fi fost informat despre raport, a precizat că mai mulți oficiali din zona de informații se îndoiesc de veridicitatea raportului.Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

În plus, președintele SUA a afirmat că, de fiecare dată, citește raportul elaborat zilnic de către serviciile de informații.

„Îl citesc o grămadă, să știți, îl citesc o grămadă. Le place să spună că nu citesc. Citesc o grămadă”, a declarat Donald Trump.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   Rusia,   Donald Trump,   Vladimir Putin