Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Donald Trump va avea în continuare contul de Facebook suspendat

Donald Trump va avea în continuare contul de Facebook suspendat

Un articol de: George Lupu - 05 Mai 2021, 17:40
Donald Trump va avea în continuare contul de Facebook suspendat foto: Hepta.ro / Zuma Press / SMG Externe

Donald Trump va rămâne în continuare fără cont de Facebook. Consiliul de Supervizare Facebook a decis miercuri să fie menținută suspendarea contului fostul președinte SUA, anunță Business Insider.

Amintim faptul că Donald Trump a fost interzis de Facebook, Twitter și alte platforme de social media, după asediul Capitoliului din 6 ianuarie 2021, eveniment în care au murit oameni. Fostul președinte este acuzat că și-ar fi incitat susținătorii să atace Capitoliul.

Consiliul de Supervizare consideră că decizia de suspendare a contului lui Donald Trump este justificată, dar trebuie să fie reevaluată în decursul următoarelor 6 luni, transmite CNN.

 „Astăzi, Consiliul de Supervizare a susținut decizia Facebook de suspendare a conturilor de Facebook și Instagram ale fostului președinte Donald Trump. Așa cum am spus și în ianuarie, credem că decizia noastră a fost necesară și corectă și suntem încântați că au fost recunoscute circumstanțele fără precedent care au justificat această măsură excepțională pe care am luat-o”, a comentat compania Facebook.

În decizia sa, Consiliul a recunoscut că în ziua asaltului de la Capitoliu, comentariile lui Trump de pe Facebook „au creat o atmosferă ce făcea posibil un risc serios de violență”. Membrii Consiliului au subliniat că Trump le-a spus insurgenților că sunt „patrioți”, că sunt „speciali” și că „această zi va rămâne în amintire pentru totdeauna”.

Însă în același timp, experții subliniază că Facebook nu a folosit o procedură standard atunci când a luat această decizie, iar compania nu are criterii publice care să arate când este suspendat pe termen nedefinit un user.

Citeşte mai multe despre:   Donald Trump,   Facebook