Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Donald Trump, victorie importantă cu câteva zile înainte de alegeri: Senatul SUA a confirmat-o pe Amy Coney Barrett la Curtea Supremă

Donald Trump, victorie importantă cu câteva zile înainte de alegeri: Senatul SUA a confirmat-o pe Amy Coney Barrett la Curtea Supremă

Un articol de: Elena Stanciu - 27 Oct 2020, 09:37
Donald Trump, victorie importantă cu câteva zile înainte de alegeri: Senatul SUA a confirmat-o pe Amy Coney Barrett la Curtea Supremă foto: captură imagini Casa Albă Externe

Președintele american Donald Trump a înregistrat o victorie majoră cu câteva zile înaintea alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, după ce majoritatea republicană din Senatul american a confirmat-o pe Amy Coney Barrett, propunerea liderului de la Casa Albă, în funcția de judecător la Curtea Supremă, informează Reuters. În aceste condiții, principala Curte a Statelor Unite are acum o majoritate conservatoare de 6 la 3.

 

Amy Coney Barrett, propunerea lui Donald Trump, confirmată de Senatul american în funcția de judecător al Curții Supreme 

 

Barrett a fost confirmată cu 52 voturi ”pentru” și 48 împotrivă. În mandatul său, Donald Trump a maai numit doi conservatori la Curtea Supremă. Este vorba despre Neil Gorsuch și Brett Kavanaugh.

”Familia Barrett a cucerit inima Americii. Este cu adevărat potrivit faptul că Barrett va moșteni locul unei adevărate deschizătoare de drumuri pentru femei, Ruth bader Ginsburg”, a a declarat Donald Trump.

La rândul său, Amy Coney Barrett a spus că își va face meseria independent de orientările politice.

”Jurământul solemn din seara aceasta înseamnă, în esența sa, că îmi voi îndeplini funcția fără teamă sau pentru favoruri, și că o voi face independent de partidele politice și de preferințele mele”, a spus aceasta.

La ceremonia de depunere a jurământului participanții au purtat măști de protecție, iar scaunele au fost amplasate astfel încât să fie respectată regula distanțării fizice. La eveniment au fost preznți mai mulți senatori republicani care au votat pentru confirmarea lui Barrett. A lipsit însă liderul majorității Mitch McConnell, care nu a mai fost la Casa Albă din cauza îngrijorărilor legate de COVID-19.

Donald Trump își dorea ca Barrett să fie confirmată de Senat înaintea alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, miza fiind consolidarea majorităţii conservatoare de la Curtea Supremă. Pe de altă parte, opoziția democrată a susținut că procedura ar trebui să se desfășoare după după scrutinul prezidențial și cel parlamentar.S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

 

Amy Coney Barrett , nominalizată de liderul de la Casa Albă, la finalul lunii septembrie 

 

Liderul de la Casa Albă a nominalizat-o la finalul lunii septembrie pe Amy Coney Barrett pentru un post în instanţa supremă, după moartea judecătoarei Ruth Bader Ginsburg.

„Astăzi am onoarea de a nominaliza una dintre cele mai strălucite și talentate minți juridice ale națiunii noastre la Curtea Supremă. Este o femeie cu realizări fără egal, cu un intelec înălțător, cu recomandări veritabile și cu o loialitate de neclintit față de Constituție”, a anunțat atunci Donald Trump.

Barrett, o judecătoare din al 7-lea Circuit al instanțelor de Apel, putea fi nominalizată și în anul 2018, când Donald Trump a evaluat posibilitatea de a o propune pentru un mandat la Curtea Supremă pe locul lăsat vacant de retragerea lui Anthony Kennedy. În cele din urmă, președintele SUA l-a ales pe Brett Kavanaugh în locul ei, dar o sursă a Fox News susține că Amy Barrett a fost prima opțiune de această dată.

În acest moment, trei dintre judecătorii Curții Supreme au fost nominalizați de George W Bush (John Roberts, Clarence Thomas și Samuel Alito), unul de Clinton (Stephen Breyer) și doi de Obama (Elena Kagan și Sonia Sotomayor). Alături de aceștia sunt și cei doi oameni instalați la propunerea lui Donald Trump (Neil Gorsuch și Brett Kavanaugh), iar acum și Amy Coney Barrett.

Citeşte mai multe despre:   Donald Trump,   Curtea Suprema