Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Donald TUSK, discursuri la indigo!? ÎN ROMÂNĂ: Să apărați statul de drept cum a apărat DUCKADAM cele patru penalty-uri! / ÎN BULGARĂ: Să fiți eficienți precum a fost STOICIKOV la Cupa Mondială! (VIDEO)

Donald TUSK, discursuri la indigo!? ÎN ROMÂNĂ: Să apărați statul de drept cum a apărat DUCKADAM cele patru penalty-uri! / ÎN BULGARĂ: Să fiți eficienți precum a fost STOICIKOV la Cupa Mondială! (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 11 Ian 2019, 13:38
Externe

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a avut momentul serii joi, la Ateneul Român, acolo unde a fost marcată oficial preluarea de către România a președinției Consiliului UE. Într-o română impecabilă, Tusk a vorbit despre Dacia, Mircea Eliade, Emil Cioran, Tristan Tzara și Helmuth Duckadam. El i-a îndemnat pe români să apere libertatea, adevărul, statul de drept și constituția, așa cum Helmuth Duckadam a apărat patru penalty-uri la rând, în 1986.

”România are puterea de a fascina și de a încânta”, a fost una dintre concluziile sale.

Românii au fost impresionați să-l asculte pe Donald Tusk vorbind în limba lor, dar se pare că România nu este o țară chiar specială pentru Tusk. Acesta a mai ținut discursuri, de exemplu, în bulgară și în slovacă. La fel, a lăudat cele două state și a dat exemple din culturile lor.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Bulgarilor, de exemplu, Tusk le-a citat din Ivan Vazov, un poet, romancier și dramaturg bulgar.

Președintele Consiliului European le-a vorbit vecinilor noștri inclusiv despre Zahari Baharov și rolul acestuia în ”Game of Thrones”. El a spus că istoria Balcanilor, deși nu are dragoni, e mai zbuciumată decât evenimentele din această serie.

”Cred că președinția bulgară va fi la fel de eficientă precum a fost Hristo Stoicikov la Cupa Mondială”, a mai susținut Donald Tusk în bulgară, atunci când Bulgaria a preluat președinția Consiliului UE.

Și când a venit rândul Slovaciei, Tusk a ținut un discurs în slovacă.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Donald Tusk
 
Loading...