Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Valer Dorneanu a plecat în Rusia, deși MAE i-a recomandat să nu facă deplasarea. Explicațiile șefului CCR

Valer Dorneanu a plecat în Rusia, deși MAE i-a recomandat să nu facă deplasarea. Explicațiile șefului CCR

Un articol de: B1.ro - 16 Mai 2018, 17:06
Externe

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a plecat într-o vizită în Rusia, deși recunoaște că Ministerul de Externe i-a recomandat să nu facă deplasarea. El susține că a mers până la urmă deoarece vizita fusese aranjată, iar biletele de avion cumpărate. 

Vizita controversată a lui Dorneanu în Rusia, la Forumul Juridic Internaţional de la Sankt Peresburg, are loc într-un context extrem de sensibil pentru România, deciziile CCR din perioada următoare fiind cruciale pentru stabilitatea politică şi a sistemului de justiţie.

"Vizita în Rusia are loc la invitația Curţii Constituţionale a Federaţiei Ruse cu prilejul aniversării a 25 de ani de la înființare și a Forumului Juridic Internațional de la Sankt Petersburg", a declarat Dorneanu, pentru Digi24. Acesta a mai folosit ca argument faptul că omologul său "a participat anul trecut la aniversarea similară a CCR".

Totul deși Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti i-a recomandat şefului CCR să nu meargă în Rusia

"Când s-a primit recomandarea MAE vizita era deja perfectată și biletele de avion cumpărate. După primirea acestei recomandări m-am consultat cu MAE și problemele au fost lămurite”, a precizat Dorneanu.

Totuși, sursele Digi24 susțin că problema nu a fost rezolvată și nu a existat o poziție ulterioară care să contrazică recomandarea inițială. 

Forumul Juridic Internaţional de la Sankt Peresburg, la care participă președintele CCR, este organizat cu sprijinul Ministerului Justiţiei din Rusia şi a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin. 
 

Citeşte mai multe despre:   Valer Dorneanu,   Rusia,   CCR
 
 
 
Loading...