Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Două dintre companiile care au luat parte la licitaţia pentru corvete au format un consorţiu

Două dintre companiile care au luat parte la licitaţia pentru corvete au format un consorţiu

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Iun 2019, 22:33
Două dintre companiile care au luat parte la licitaţia pentru corvete au format un consorţiu Sursă foto: hepta.ro Externe

Companiile "Naval Group" şi "Fincantieri" au format, vineri, un consorţiu, într-o încercare a Franţei şi Italiei de a face faţa mai bine competiţiei tot mai acerbe venite din partea Chinei, Statelor Unite şi Rusiei, relatează Reuters.

"Naval Group" (Franța) și "Fincantieri" (Italia) fiind două dintre companiile care au participat la licitaţia pentru corvetele pe care România le-a planificat - licitație câştigată de "Naval Group", care fi făcut o ofertă de 1,2 miliarde de euro. 

"Este produsul unei ambiţii industriale comune. Suntem, de departe, cei mai mari producători de nave din Europa, însă nu putem rămâne competitivi şi să ne maximizăm resursele dacă ne bazăm doar pe pieţele noastre interne" a declarat Herve Guillou, directorul general executiv al companiei franceze "Naval Group".

Cele două intenţionează ca pe parcursul următorilor 10 ani să liciteze la comenzi de până la cinci miliarde de euro, timp în care spera să construisca între 10-15 nave.

Alianţa dintre cele două companii este rezultatul unor planuri demarate în anul 2017.