Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe La doar două zile de la investire, noului preşedinte al Ucrainei i s-a cerut deja demisia

La doar două zile de la investire, noului preşedinte al Ucrainei i s-a cerut deja demisia

Un articol de: Ionescu Tudor - 23 Mai 2019, 19:39
La doar două zile de la investire, noului preşedinte al Ucrainei i s-a cerut deja demisia Foto: Vladimir Zelensky (sursă foto: hepta.ro) Externe

Două petiţii de înlăturare din funcţia de preşedinte a lui Vladimir Zelensky, recent ales în acea funcţie, au fost înregistrate pe site-ul oficial al Administraţiei Prezidenţiale ucrainene, anunţă agenţia de presă rusă TASS.

Autorul uneia dintre petiţii pretinde că Vladimir Zelensky a dezamăgit deja cu primele măsuri aplicate.

"Ai consolidat sentimentul de protest, fără să faci vreo promisiune exactă şi fără să vizezi vreo ţintă politică, dar după ce ai fost ales şi învestit, nu mai poţi evita să stabileşti un drum pe care să mergem", a precizat autorul petiţiilor.

Iniţiatorul celei de a doua petiţii susţine însă că Vladimir Zelensky ar trebui demis din funcţie în situaţia în care nu-şi va îndeplini promisiunile electorale în termen de şase luni.

Printre promisiuni numărându-se revizuirea preţurilor la utilităţi sau eliminarea imunităţii parlamentarilor, a judecătorilor, a membrilor guvernului şi chiar şi a preşedintelui.

Niciuna dintre petiţii nu a reuşit, însă, să atragă mai mult de câteva mii de semnături la ceva mai mult de o zi de la iniţierea lor. Cu toate acestea, pentru a fi luate în considerare de preşedinte, astfel de petiţii nici nu au nevoie de foarte multe semnături, ci doar de aproximativ 25.000.

Pe 22 aprilie, Vladimir Zelensky (comedian de profesie) a fost ales preşedinte al Ucrainei în detrimentul lui Petro O. Poroshenko cu 73% din voturi.

Pe data de 20 mai a fost investit în funcţie, ocazie cu care a şi dizolvat Râdă Supremă (parlamentul ucrainean), pe motiv că nu beneficiază de încrederea populaţiei. Un alt motiv din spatele decizie, invocat de noul preşedinte, este faptul că în timpul campaniei electorale a promis să combată corupţia sistemica din Ucraina.

A cumpărat un pepene de la supermarket. A ajuns acasă, l-a despicat şi a trăit un şoc: ce a găsit în interior a speriat-o!