Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe DPA: Principalele măsuri din pachetul propus de Consiliul European pentru gestionarea crizei refugiaților din Europa

DPA: Principalele măsuri din pachetul propus de Consiliul European pentru gestionarea crizei refugiaților din Europa

Un articol de: - 09 Sep 2015, 10:15
Externe

Comisia Europeană (CE) a finalizat marți un set de propuneri în vederea soluționării crizei refugiaților din Europa, venind cu un plan de distribuire a solicitanților de azil între țările membre, relatează DPA, potrivit Mediafax.

În noul pachet sunt incluse crearea un fond fiduciar, în valoare 1,8 miliarde de euro (2 milioane de dolari), pentru Africa şi câtorva ţări din Balcani, plus Turcia, considerate sigure, ai căror cetăţeni nu pot cere azil în Uniunea Europeană.

Măsurile vor fi prezentate de către președintele CE, Jean-Claude Juncker, în cadrul discursului despre "starea Uniunii", pe care-l va susţine în Parlamentul European.

Comisia a încercat să redistribuie miile de refugiați către toate statele membre ale Uniunii Europene, în spiritul solidarității. Încercările de redistribuire a acestora au eșuat anterior, când guvernele statelor membre au respins aceast plan.

În ciuda acestui lucru, Comisia va încerca introducerea unui mecanism permanent de distribuire ce va fi folosit în situațiile de urgență.

Pe de altă parte însă, noul plan include și măsuri precum aceea că cetățenii țărilor considerate sigure, ca Albania, Bosnia-Herţegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Serbia şi Turcia, vor fi repatriați în situația în care aceștia depun cereri de azil în alte state UE.

Obiectivul noului fond destinat Africii este să descurajeze "imigraţia ilegală", prin stabilizarea şi îmbunătăţirea oportunităţilor socio-economice în regiuni ca Sahel, Cornul Africii şi Africa de Nord.

Celelalte măsuri reglementează expulzarea imigranților și susținerea refugiaților.



Citeşte mai multe despre:   criza imigrantilor,   masuri,   Consiliul European
 
Loading...