Washington Post: Liviu Dragnea, trecut pe lista „noilor autocrați”

Washington Post: Liviu Dragnea, trecut pe lista noilor autocrați

Tendințele tot mai dictatoriale ale președintelui PSD, Liviu Dragnea, și felul în care oconduce din umbră tot ce mișcă la vârful politicii românești îl aduce pe acesta din nou în atenția presei internaționale.

Reputata publicație americană „Washington Post” îl menționează pe acesta pe lista „noilor autocrați” într-un material în care tratează încercarea unor lideri din țări precum România, Ungaria, Polonia și Cehia de a-și consolida puterea politică.

Jurnaliștii americani arată în materialul dedicat „noilor autocrați” că Liviu Dragnea și PSD se folosesc de creșterea economică pentru a rămâne la putere.

Guvernele celor patru state sunt o dovadă a faptului că „dividendele economice ale democrației sunt și un instrument de consolidare a puterii” unor autocrați, susțin jurnaliștii americani.

„Banii îi ajută pe lideri să mențină populație fericită”, descriu aceștia situația din România, iar pe Liviu Dragnea îl descriu drept „un om de afaceri prosper devenit politician” și amintesc de cele două condamnări primite de acesta precizând că în urma venirii la putere a Guvernului său a fost înlocuită Laura Codruța Kovesi din fruntea DNA.

În plus, mai spus jurnaliștii, reducerea la tăcere a organismelor implicate în lupta anticorupție este o practică larg răspândită în regiune.

„Ai noștri au văzut că funcționează în Polonia și că funcționează și în Ungaria. Acum încearcă să facă la fel”, este citată în Washington Post, Elena Calistru de la Funky Citizens.

Atât presa americană cât și cea europeană i-au dedicat materiale ample lui Liviu Dragnea în ultimii doi ani în contextul protestelor masive de stradă împotriva atacului dat de PSD-ALDE la justiție.

Urmăriți B1TV.ro și pe