Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Liviu Dragnea ar putea primi interdicţie de intrare în Statele Unite

Liviu Dragnea ar putea primi interdicţie de intrare în Statele Unite

Un articol de: - 24 Apr 2018, 13:12
Liviu Dragnea ar putea primi interdicţie de intrare în Statele Unite Externe

Mişcarea civică Iniţiativa România cere Departamentului de Stat american să ridice viza de intrare şi să îi dea interdicţie de a intra pe teritoriul american lui Liviu Dragnea. Aceştia motivează cererea prin faptul că preşedintele PSD este condamnat într-un dosar privind fraude electorale şi mai este cercetat în alte dosare pentru fraudă cu fonduri publice europene, spălare de bani sau abuz în serviciu.

În plus, mişcarea civică aduce în atenţia americanilor ordonanţa de urgenţă nr. 13 care a scos sute de mii de oameni în stradă, afirmând că Liviu Dragnea este iniţiatorul ofensivei împotriva statului de drept şi a justiţiei independente şi îl numeşte pe liderul PSD drept "un pericol grav și iminent la adresa democrației, statului de drept, securității României și a aliaților noștri din UE și NATO".

Redăm mai jos integral comunicatul emis de mişcarea civică Iniţiativa România: 

Mișcarea civică Inițiativa România a solicitat Departamentului de Stat al Statelor Unite suspendarea vizei și aplicarea interdicției de a intra pe teritoriul SUA pentru domnul Liviu Dragnea, președinte al Partidul Social Democrat și al Camerei Deputaților, în baza Decretului 7750 din 12 ianuarie 2014, par. (1) lit. (c), par. 3, par. 4 și par. 6, emis de Președintele SUA, și a Regulamentului 22 CFR 41.122. (Găsiți aici scrisoarea integrală: http://bit.ly/IRsuspendarevizaDragnea)

Conform Decretului 7750, având în vedere “efectele profund negative pe care corupția instituțiilor publice le are asupra eforturilor Statelor Unite de a promova securitatea și de a consolida instituțiile democratice și sistemul pieței libere”, precum și “importanța pe care Statele Unite și comunitatea internațională o acordă luptei împotriva corupției”, intrarea pe teritoriul american se suspendă în cazul demnitarilor ale căror fapte de “delapidare a banilor publici sau de amestec în procedurile judiciare, electorale sau alte proceduri publice au efecte negative serioase asupra intereselor naționale ale Statelor Unite”.

Decretul prezidențial 7750, în baza căruia Inițiativa România a solicitat suspendarea vizei domnului Liviu Dragnea, definește efectele negative serioase asupra intereselor naționale ale Statelor Unite astfel: consecințe asupra “activității economice internaționale ale companiilor americane, obiectivelor SUA de asistență externă, securității SUA în fața infracționalității transnaționale și terorismului, sau asupra stabilității națiunilor și instituțiilor democratice”.

Domnul Liviu Dragnea îndeplinește integral criteriile prevăzute de Decretul 7750, fiind condamnat, trimis în judecată sau cercetat penal în 4 dosare (3 în România și unul în Brazilia) pentru fapte penale privind fraude electorale, fraudă cu fonduri publice europene, spălare de bani sau abuz în serviciu. De asemenea, domnul Liviu Dragnea este inițiatorul unei ofensive începute în ianuarie 2017 împotriva statului de drept și justiției independente, care pune în pericol atât stabilitatea Românei și a instituțiilor democratice, cât și investigarea infracționalității transnaționale, în special corupția transfrontalieră și terorismul.

Mișcarea civică Inițiativa România consideră că domnul Liviu Dragnea a devenit un pericol grav și iminent la adresa democrației, statului de drept, securității României și a aliaților noștri din UE și NATO, iar acesta trebuie să primească un semnal clar că România trebuie să rămână pe un drum democratic și că parteneriatul strategic cu Statele Unite se bazează pe valori democratice comune și pe respectarea deplină a standardelor statului de drept. Deturnarea parcursului european și euro-atlantic al României de către un inculpat cu interese penale împotriva intereselor a peste 20 de milioane de cetățeni români trebuie să-și găsească un răspuns fără echivoc și definitiv, atât în România, cât și în afara ei.

Se plimba prin Centrul Vechi din București, când a auzit țipete înfundate venind de nicăieri. A fugit. Ajuns acasă, a căutat pe net și a aflat ce i s-a întâmplat: "Nu voi mai călca acolo!"

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   Statele Unite