Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe „Dreptul la adio”, asigurat pentru bolnavii cu forme grave de coronavirus din capitala Argentina: 'Trebuie să oferim tot sprijinul posibil pentru protocoalele ce permit o moarte demnă'

„Dreptul la adio”, asigurat pentru bolnavii cu forme grave de coronavirus din capitala Argentina: 'Trebuie să oferim tot sprijinul posibil pentru protocoalele ce permit o moarte demnă'

Un articol de: Traian Avarvarei - 28 Aug 2020, 12:33
„Dreptul la adio”, asigurat pentru bolnavii cu forme grave de coronavirus din capitala Argentina: 'Trebuie să oferim tot sprijinul posibil pentru protocoalele ce permit o moarte demnă' Foto: Hepta Externe

Autoritățile din Buenos Aires a adoptat joi o lege care asigură „un drept la adio” pentru pacienții cu forme grave de coronavirus. Concret, documentul prevede că o rudă cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani va avea voie să însoţească în spital bolnavul de Covid-19 aflat în fază terminală.


 

Pacienții cu forme grave de coronavirus din Buenos Aires vor avea „dreptul la adio” 

Pentru că foarte mulți pacienți cu forme grave de coronavirus mor adeseori în singurătate din cauza temerilor legate de contagiere, autoritățile argentiniene au venit în spirjinul acestora și a familiilor lor printr-o lege numită „Dreptul la adio”. Mai exact, o rudă a celui bolnav, cu vârsta curoinsă între 18 și 60 de ani, va avea dreptul să-l însoțească în spital pentru ca cel infectat aflat în stare gravă să nu fie singur în momentele terminale.

„În mare parte a lumii, coronavirusul a fost definit ca o boală a singurătăţii. Există numeroase cazuri în care familiile simt că rudele lor au murit pentru că s-au simţit prea singure în spital”, a declarat deputatul Facundo del Gaiso, iniţiatorul acestui proiect de lege, potrivit AFP, relatează Agerpres.

Acesta spune că medicii și infirmierele, oricâtă empatie ar dovedi, nu sunt persoanele cu care pacienții și-au împărțit întreaga viață. Din acest motiv, el cere ca legea să fie pusă în aplicare cât mai curând.

Evident, explică deputatul ergentinian, însoţitorul nu trebuie să aibă boli preexistente, care l-ar include într-un grup de risc, şi nu trebuie să fie o femeie însărcinată.

„Vrem să îi aducem mai aproape pe pacienţi de cei care le sunt dragi şi să asigurăm mijloacele necesare pentru un rămas bun demn, fără să punem în pericol viaţa persoanei însoţitoare”, a declarat în timpul sesiunii legislative deputata Maria Luisa Gonzalez Estevarena.


 Diana Șoșoacă, acuzații grave la adresa medicilor. DE CE MOR pacienții COVID?


 

Bilanțul epidemiei de coronavirus în Argentina


 

 

De la începutul epidemiei de Covid-19, autoritățile de la Buenos Aires au raportat peste 380.000 de cazuri de infectare cu virusul chinez. Dintre aceste persoane, peste 270.000 s-au vindecat și au fost externate. Totodată, au fost înregistrate peste 8.000 de decese.

În Argentina mai sunt active aproape 98.000 de cazuri de SARS-CoV-2, iar 2.075 sunt garve, la terapie intensivă, potrivit Worldometers.info.

Oraşul Buenos Aires şi periferiile sale concentrează o majoritate consistentă - aproape 85% - a cazurilor de infectare cu SARS-Cov-2 raportate în Argentina.

„Dreptul la adio” este, potrivit psihiatrilor, este dreptul la o moarte demnă.

„Dar noi suntem de părere că în acest stadiu al pandemiei trebuie să oferim tot sprijinul posibil pentru protocoalele ce permit o moarte demnă, care este o moarte fără durere, în compania unui apropiat, o moarte umană”, a declarat Santiago Levin, preşedintele Asociaţiei psihiatrilor argentinieni.


 

Citeşte mai multe despre:   Argentina,   Buenos Aires,   coronavirus,   Covid-19