Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Drumul imigranților către Europa începe pe Facebook: Detalii despre traversarea Mediteranei, a graniței dintre Serbia și Ungaria sau prețul pe care îl cer traficanții, toate pot fi găsite pe rețelele de socializare

Drumul imigranților către Europa începe pe Facebook: Detalii despre traversarea Mediteranei, a graniței dintre Serbia și Ungaria sau prețul pe care îl cer traficanții, toate pot fi găsite pe rețelele de socializare

Un articol de: - 02 Sep 2015, 17:07
Drumul imigranților către Europa începe pe Facebook: Detalii despre traversarea Mediteranei, a graniței dintre Serbia și Ungaria sau prețul pe care îl cer traficanții, toate pot fi găsite pe rețelele de socializare Externe

Rețelele de socializare au o influență din ce în ce mai puternică pe toate planurile. Cea mai recentă legătură este între criza imigranților și Facebook. Aici, refugiații pot găsi informații despre călătoriile cu barca spre Grecia, despre traversarea granițelor statelor europene sau despre prețurile practicate de traficanții care le promit că îi duc în Occident.

Pe grupuri de Facebook create în arabă, utilizatorii postează numere de telefon ale unor contacte despre care spun ca pot duce refugiați de pe coasta Turciei în Europa, un continent ce încearcă să facă față crizei imigranților, scrie ziare.com

Pentru o viață mai bună, persoane din Africa sau Orientul Mijlociu își pun viața în pericol încercând să traverseze Mediterana în speranța găsirii unui trai mai bun. Pentru ei, Facebook este un fel de busolă.

Această rețea de socializare îi ajută pe refugiați să se orienteze chiar înainte de a pleca din Siria, a declarat Muhammed Salih Ali, președintele Asociației pentru solidaritate cu refugiații sirieni, cu sediul la Izmir.

"Pot intra în contact pe Facebook cu intermediari. Odată ce ajung în Basmane, pot petrece 3-5 zile la hotel și caută opțiuni. Vorbesc cu alții despre traficanții care cer mai puțini bani sau care oferă cea mai mare siguranță", a afirmat Muhammed Salih Ali.

Rețelele de socializare au fost folosite și în cazul revoltelor din timpul Primăverii Arave. În 2011, activiștii s-au mobilizat pe Facebook împotriva liderilor unor țări precum Egipt, Libia sau Siria.

"Ne folosim în special smart-phone-urile, pentru a avea semnal GPS și a nu ne rătăci", a declarat un refugiat sirian, Ahmad, care se afla într-o gară din Budapesta, unde a ajuns săptămâna trecută împreună cu sute de refugiați.

"Folosim social media, inclusiv WhatsApp, Viber sau Facebook, pentru a intra în contact cu cei pe care îi cunoaștem. Dacă se afla deja în vestul Europei, ne trimit informații pentru a ne ajuta să ne orientăm pe traseu", a mai spus el. "Asta înseamnă uneori informații de contact privind traficanții, precum și informații despre pericole", a adăugat sirianul.

 

Citeşte mai multe despre:   imigranti,   refugiati,   Facebook