Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe DSU: Avionul militar cu ajutoarele de urgență, trimise de România în India, confruntată cu o criză sanitară gravă, a ajuns la New Delhi

DSU: Avionul militar cu ajutoarele de urgență, trimise de România în India, confruntată cu o criză sanitară gravă, a ajuns la New Delhi

Un articol de: Elena Stanciu - 30 Apr 2021, 08:46
DSU: Avionul militar cu ajutoarele de urgență, trimise de România în India, confruntată cu o criză sanitară gravă, a ajuns la New Delhi Foto: facebook.com/departamenturgente Externe

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) anunță că echipamentele medicale și buteliile de oxigen trimise de România în India, confruntată cu o criză sanitară gravă în contextul pandemiei de coronavirus, au ajuns la  New Delhi.

 

Ajutoarele medicale de urgență trimise de România au ajuns în India

 

Ajutoarele au fost trimise cu un avion al Forțelor Aeriene Române, care a ajuns la destinație vineri dimineață.

”Avionul Forțelor Aeriene Române cu ajutoarele trimise sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a aterizat azi dimineață la ora 3:45, ora României, la New Delhi.

Operațiunea s-a desfășurat in urma activării Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Ajutorul trimis de către România, Republicii India a constat în 75 de butelii de oxigen de 40 I, 80 concentratoare de oxigen de 5 l și 19 l și 20 de dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat în vederea gestionării efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri noi de persoane infectate cu noul Coronavirus, aflați în stare gravă.

Echipamentele medicale necesare continuării îngrijirii pacienților grav afectați de coronavirusul SARS-CoV-2 provin din donații ale societății civile, după cum urmează : eMAG, OMV PETROM, Linde Gaz, Deltamed, Medical Gazplus, Air Liquide Vitalaire Romania, BPM Tehnologica, Fundația pentru SMURD”, au transmis reprezentanții DSU printr-un comunicat de presă.

DSU: Avionul militar cu ajutoarele de urgență, trimise de România în India, confruntată cu o criză sanitară gravă, a ajuns la New DelhiS-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

 

Florin Cîțu: România se alătură comunității internaționale și oferă sprijin umanitar de urgență Republicii India

 

Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi, că România va oferi sprijin umanitar de urgență Indiei, pentru gestionarea crizei sanitare.

„România se alătură comunității internaționale și oferă sprijin umanitar de urgență Republicii India, pentru gestionarea crizei sanitare grave provocată de COVID-19. Mulțumesc societății civile pentru donarea acestor echipamente medicale! Apreciez spiritul de solidaritate dovedit constant în timpul pandemiei”, a transmis Florin Cîțu.


 

Citeşte mai multe despre:   India,   New Delhi,   DSU