Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe E abia începutul: Fondatorul Wikileaks anunță că vor mai urma să fie publicate multe materiale despre alegerile prezidențiale din SUA

E abia începutul: Fondatorul Wikileaks anunță că vor mai urma să fie publicate multe materiale despre alegerile prezidențiale din SUA

Un articol de: - 27 Iul 2016, 13:43
E abia începutul: Fondatorul Wikileaks anunță că vor mai urma să fie publicate multe materiale despre alegerile prezidențiale din SUA Foto: telegraph.co.uk Externe

Wikileaks a publicat pe 22 iulie o serie de 20.000 de mesaje interne de pe serverele Comitetului Național Democrat (organul de conducere al Partidului Democratic din Statele Unite) care au un impact important în politica din America. Acum, fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a anunțat că acesta este abia începutul și că vor mai urma multe materiale.

Vorbind pentru CNN pe Skype din ambasada Ecuadorului din Londra, unde și-a loc refugiu, Assange a refuzat să dezvăluie sursa de la care au provenit materiale și a evitat să confirme sau să nege dacă a existat o implicare din partea Rusiei cum a fost speculat în campania lui Hillary Clinton.

"Poate într-o zi sursa sau sursele noastre vor ieși în față și atunci va fi un moment interesant. Dar să excludem anumiți actori ar face să fie mai ușor să se afle care sunt sursele noastre. Și nu o vom face niciodată." a comentat fondatorul Wikileaks, conform rt.com.

El a precizat că încercările staffului lui Hillary Clinton de a seta discuția pe o posibilă implicare rusească nu e decât o tentativă de a evita să discute despre situația delicată în care se află după ce s-a dezvăluit că în interiorul partidului s-a complotat împotriva candidaturii lui Bernie Sanders din cursa internă.

"Ceea ce avem acum este campania lui Hillary Clinton de a folosi o speculație asupra unui hack care a avut loc în trecut pentru a distrage atenția de la mailuri, o cauză separată despre care Wilileak a publicat" a declarat Assange. "Cred că asta ridică o întrebare serioasă, care sunt instinctele naturale ale lui Hillary Clinton și ale oamenilor din jurul ei, dacă atunci când este confruntată cu un serios scandal politic domestic, ea dă vina pe ruși, pe chinezi, etc" a mai spus acesta.

Un purtător de cuvânt de la Kremlin a negat acuzațiile de o posibilă implicare a Rusiei, catalogându-le drept "absurde".

 

Citeşte mai multe despre:   Julian Assange,   Wikileaks,   dezvaluiri,   alegeri SUA,   Hillary Clinton