Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe E LEGE! Peste 1 MILION de pensionari vor primi PENSIE SUMPLIMENTARĂ! Iată CÂȚI BANI vor primi LUNAR

E LEGE! Peste 1 MILION de pensionari vor primi PENSIE SUMPLIMENTARĂ! Iată CÂȚI BANI vor primi LUNAR

Un articol de: George Lupu - 20 Feb 2020, 09:06
Externe

Vești bune pentru pensionarii din Germania! Guvernul german a decis introducerea unei pensii minime, de care vor beneficia circa 1,3 milioane de pensionari. 

"Această măsură va contribui la o mai mare justiţie socială în ţara noastră”, a declarat ministrul Muncii.

Guvernul german a decis introducerea unei pensie minime pentru cele mai nevoiaşe persoane, informează AFP.

Prin urmare 1,3 milioane de pensionari care primesc acum pensii mici vor încasa un supliment, ]ncepând de anul viitor. Măsura aceasta va costa 1,3 miliarde de euro pe an, conform proiectului de lege adoptate în consiliul de miniştri. 

„Crearea acestei pensii minime va contribui la o mai mare justiţie socială în ţara noastră”, a afirmat ministrul social-democrat al Muncii, Hubertus Heil, care a venit cu acest proiect.

O astfel de pensie minimă va fi „în special în beneficiul femeilor”, care reprezintă circa 70% dintre persoanele ce ar urma să beneficieze de creştere, în special din sectorul serviciilor slab remunerate, cum ar fi gastronomia. De asemenea, măsura va veni în principal în ajutorul persoanelor din estul ţării, fosta RDG comunistă, unde puterea medie de cumpărare a populaţiei rămâne sub cea din vestul ţării, alimentând o frustrare de care profită, pe plan politic, în special extrem-dreaptă, care are acolo principalele sale fiefuri.

Conform Ministerului Muncii, o coafeză care a cotizat 40 de ani la nivelul salariului minim va avea o pensie de 960 de euro pe lună, de la 512 euro în prezent.

Conservatorii cancelarului Angela Merkel au blocat mult timp această reformă din care social-democraţii (SPD) au făcut o prioritate a mandatului, mergând chiar până la a ameninţa anul trecut că vor părăsi coaliţia în lipsa unui acord.

Citeşte mai multe despre:   Germania,   Angela Merkel