Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ebola a ajuns și în Statele Unite: Primul pacient infectat, internat după ce s-a întors din Liberia

Ebola a ajuns și în Statele Unite: Primul pacient infectat, internat după ce s-a întors din Liberia

Un articol de: B1 TV - 01 Oct 2014, 09:10
Ebola a ajuns și în Statele Unite: Primul pacient infectat, internat după ce s-a întors din Liberia Foto: independent.co.uk Externe

Ebola a ajuns și în Statele Unite. Autorităţile americane au confirmat existenţa primului pacient infectat cu temutul virus. Bolnavul s-a întors din Liberia în urmă cu 10 zile. Acesta este internat în prezent într-un spital din Texas.

„Vă informăm că o persoană care călătorea din Liberia a fost diagnosticată cu virusul EBola pe teritoriul Statelor Unite. Nu am niciun dubiu că  vom controla importul acestui caz de Ebola pentru a împiedica propagarea sa  în ţară. Este foarte posibil ca cei care au intrat în contact cu bolnavul să poată fi diagnosticaţi cu Ebola dar sunt convins că vom opri boala aici”, a afirmat Thomas Frieden, de la Centrul de Control și Prevenire a Bolilor.

Bărbatul infectat cu virusul mortal a călătorit în Liberia de unde s-a întors în Statele Unite în urmă cu aproape 2 săptămâni. Primele semne de boală au apărut după 4 zile. Autorităţile americane au luat măsuri pentru a identifica persoanele care ar fi putut intra în contact cu bărbatul în această perioadă. În prezent. pacientul este internat într-un spital din Texas.

Duminică, un medic american care a contractat virusul Ebola în Sierra Leone a fost repatriat şi plasat în carantină într-o clinică din apropiere de Washington. De asemenea, doi medici din SUA şi un misionar, repatriaţi după ce au contractat virusul în Liberia, au fost declaraţi recent sănătoşi.

Printre primele simptome ale virusului se numără temperatura ridicată, dureri de cap şi gâtul iritat. Ebola atacă celulele sistemului imunitar dar în acelaşi timp lasă impresia că ar fi vorba despre o răceală banală. ACeasta este cea mai gravă epidemie, de la apariţia virusului în 1976. 3000 de persoane au murit până acum, din cele 6550 care au fost infectate, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii


Citeşte mai multe despre:   Ebola,   Statele Unite,   Epidemie