Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe UPDATE // Echipa CNN, care fusese reținută la protestele din Minneapolis, SUA, a fost eliberată de poliție (VIDEO)

UPDATE // Echipa CNN, care fusese reținută la protestele din Minneapolis, SUA, a fost eliberată de poliție (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 29 Mai 2020, 14:24
UPDATE // Echipa CNN, care fusese reținută la protestele din Minneapolis, SUA, a fost eliberată de poliție (VIDEO) foto: Hepta.ro / Abaca Press / Minneapolis Star Tribune/TNS/ Externe

UPDATE, 29 mai, ora 14.45 // Atât Omar Jimenez, cât și ceilalți membri ai echipei CNN reținute de poliție la protestele din Minneapolis, SUA, au fost eliberați din custodia autorităților. Într-o primă reacție pentru postul la care lucrează, jurnalistul spune că, pe durata incidentului, a fost reconfortat de gândul că totul a fost transmis în direct și că lumea întreagă - nu numai colegii săi din studio - a putut vedea ce s-a întâmplat la fața locului.
 

Echipa CNN fusese reținută în mijlocul protestelor din Minneapolis

 

Jurnalistul CNN Omar Jimenez a fost reținut de poliție, în timp ce transmitea în direct din mijlocul protestelor de la Minneapolis, SUA, deși s-a prezentat ofițerilor și le-a transmis că lucrează în presă. I-au fost puse cătușele, la fel cum au pățit și un producător al postului american de televiziune, dar și un cameraman. De altfel, potrivit CNN, chiar și camera a fost preluată în custodia autorităților și a continuat să filmeze în timp ce angajații postului erau încătușați, iar poliția părea să nu-și fi dat seama de acest lucru.

Reuters notează că, alături de Omar Jimenez, au mai fost reținuți alți trei membri ai echipei CNN. Totul ar fi început atunci când reporterul arăta un protestatar, care a fost arestat și încercuit de peste zece ofițeri de poliție.ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

„Putem să ne întoarcem unde vreți. Ne dăm din calea voastră”, le-a spus Jimenez ofițerilor de poliție, înainte să explice că atât el, cât și restul echipei lucrează în presă.

 


Proteste violente în SUA, după moartea bărbatului de culoare George Floyd

 

Orașele americane au fost marcate de proteste violente, joi noapte, după ce poliția l-ar fi ucis pe George Floyd, un bărbat de culoare în vârstă de 46 de ani, iar manifestanții au pătruns în sediile de poliție din Minneapolis, în care credeau că îi vor găsi pe ofițerii implicați în moartea bărbatului, potrivit The Guardian.

Pe măsură ce demonstrațiile împotriva unui presupus comportament brutal al poliției la adresa afro-americanilor s-au răspândit și în alte părți din SUA, precum New York, Denver, Chicago și Oakland, zeci de firme au fost incendiate sau jefuite în orașul din statul american Minnesota.

George Floyd a murit în custodia poliției, după ce un polițist l-a încătușat și a stat cu genunchiul pe capul său timp de câteva minute, deși bărbatul susținea că „nu poate să respire”.
 

Reacția președintelui SUA pe tema protestelor, cenzurată de Twitter

 

Donald Trump, președintele SUA, a avut și el o primă reacție pe acest subiect și i-a numit „golani” pe protestatari. În replică, Twitter a șters mesajul, deși la Casa Albă fusese semnat, joi, un ordin executiv care va duce la tăierea fondurilor federale pentru companiile din social media care se angajează în cenzură și comportament politic.

„Libertatea de exprimare este piatra de temelie a democrației americane. Părinții noștri Fondatori au protejat acest drept sacru prin Primul Amendament al Constituției. Libertatea de a exprima și dezbate idei este fundația tuturor drepturilor noastre ca popor liber. Într-o țară în care libertatea de expresie a fost pusă de multă vreme la loc de cinste, nu putem permite unui număr limitat de platforme online să aleagă discursul pe care americanii îl pot accesa și exprima pe Internet. Această practică este, în mod fundamental, ne-americană și ne-democratică. Când marile și puternicele companii de social media cenzurează opiniile cu care nu sunt de acord, ele exercită o putere periculoasă. Ele încetează să mai funcționeze ca buletine pasive (n.r. – de informație) și încep să fie tratate drept creatore de conținut”, arată ordinul semnat de președintele SUA.
 

Citeşte mai multe despre:   Minneapolis,   CNN