Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Economistul Joseph Stiglitz: Statele Unite nu mai sunt țara tuturor posibilităților. SUA riscă moartea "visului american"

Economistul Joseph Stiglitz: Statele Unite nu mai sunt țara tuturor posibilităților. SUA riscă moartea "visului american"

Economistul Joseph Stiglitz a declarat, marți, că Statele Unite nu mai reprezintă țara tuturor posibilităților, din cauza unei creșteri a inegalității sociale, sistemul politic fiind în folosul bogaților, potrivit Mediafax.

Acesta a precizat că în aceste condiții, SUA riscă moartea așa zisului "vis american".

"SUA au muncit din greu să creeze visul american al tuturor posibilităţilor. Dar în prezent acest vis este un mit. Statele Unite obişnuiau să-şi închipuie că sunt o ţară a clasei mijlocii, dar asta nu mai este adevărat. În prezent, şansele unui copil depind în SUA de venitul părinţilor mai mult decât în Europa sau orice alte ţări avansate industrial pentru care există date", susține economistul.

Pentru a împiedica înrăutăţirea disparităţilor, SUA ar trebui să oprească reducerile de costuri vizând educaţia publică şi alte programe care îmbunătăţesc şansele clasei de mijloc şi ale celor săraci.

Joseph Stiglitz este un economist american, laureat al premiului Nobel pentru economie în 2001.


Citeşte mai multe despre:   Statele Unite,   criza