Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Edilii francezi susțin poziția ministrului Valls vizavi de romii români și bulgari

Edilii francezi susțin poziția ministrului Valls vizavi de romii români și bulgari

Autorităţile franceze au declanşat o adevărată cruciadă împotriva romilor români şi bulgari. Declaraţiile dure ale ministrului francez de Interne sunt susţinute de primarii din Franţa. Ministrul de interne francez a afirmat că ţara sa nu are vocaţia de a primi şi citez "toată mizeria din lume".

Afirmaţiile ministrului Valls au reaprins spiritele în legătură cu romii români şi bulgari din Franţa. De altfel, nu este pentru prima dată când oficialul francez are opinii dure în legătură cu acest subiect. 

Iar edilii francezi susţin declaraţiile recente ale ministrului Manuel Valls.

 "Manuel Valls are dreptate să ridice problema romilor. În urma lipsei de civilizaţie, a furturilor, toate persoanele în situaţie neregulamentară trebuie repatriate", susține primarul din Nancy, Andre Rossinot.

Chiar dacă au culori politice diferite, primarii din Franţa vor să scape de taberele de romi, scriu jurnaliştii de la publicaţia Le Monde. "Instalarea anarhică a taberelor de romi duce la situaţii de tensiuni groaznice pe care nu trebuie să le negăm şi pe care nu le putem rezolva la nivel local", susține și primarul din Grenoble. 

Edilii francezi sunt de părere că Uniunea Europeană trebuie să găsească o soluţie pentru aceste fluxuri de populaţie.

Citeşte mai multe despre:   primarie,   Franta\,   manuel valls