Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Edward Snowden, fostul consultant NSA, s-a oferit să meargă la închisoare în SUA, după ce în urmă cu doi ani s-a refugiat la Moscova din cauză că a dezvăluit informații despre programele NSA

Edward Snowden, fostul consultant NSA, s-a oferit să meargă la închisoare în SUA, după ce în urmă cu doi ani s-a refugiat la Moscova din cauză că a dezvăluit informații despre programele NSA

Un articol de: - 06 Oct 2015, 19:20
Edward Snowden, fostul consultant NSA, s-a oferit să meargă la închisoare în SUA, după ce în urmă cu doi ani s-a refugiat la Moscova din cauză că a dezvăluit informații despre programele NSA Foto: libertyforjoe.com Externe

Edward Snowden, fostul consultant NSA, spune că s-a oferit să se întoarcă în Statele Unite şi să meargă la închisoare din cauza faptului că a dezvăluit informaţii despre programele Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate de interceptare a datelor comunicaţiilor electronice la scară mare.

Snowden s-a refugiat la Moscova în urmă cu doi ani, după ce a dezvăluit informaţii despre competenţe anterior secrete de interceptare, pentru care Statele Unite îl acuză de fapte în baza cărora ar putea să fie condamnat la maximum 30 de ani de închisoare, scrie Mediafax.

"Până în prezent au spus că nu au să mă tortureze, ceea ce este un început, cred. Dar nu am ajuns mai departe de-atât", a precizat bărbatul.

Dezvăluirile făcute de Snowden au adus în atenția publică competenţele spionilor în monitorizarea comunicaţiilor personale şi echilibrul dintre securitate şi viaţa privată.

Potrivit unor critici, dezvăluirile sale au dăunat capacităţii Statelor Unite şi aliaţilor lor de a lupta împotriva terorismului. Adjunctul directorului FBI Mark Giuliano a declarat pentru BBC că Snowden este un trădător.

Citeşte mai multe despre:   edward snowden