Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Efectele Brexit: Cea mai mare bancă europeană anunță că își va muta o parte dintre angajați la Paris

Efectele Brexit: Cea mai mare bancă europeană anunță că își va muta o parte dintre angajați la Paris

Un articol de: - 27 Iun 2016, 17:05
Efectele Brexit: Cea mai mare bancă europeană anunță că își va muta o parte dintre angajați la Paris Foto: cryptosnews.com Externe

Brexitul i-ar putea costa destul de scump pe britanici. Prima măsură dură ar putea fi luată de HSBC. Cea mai mare bancă europeană amenință că își va muta aproximativ 1.000 de angajați de la Londra la Paris, dacă Marea Britanie părăsește piața unică europeană, scrie BBC.

Din personalul ce va fi relocat vor face parte cei care procesează deja pentru HSBC, în districtul financiar londonez Canary Wharf, plăţi făcute în euro.

După ce britanicii au votat pentru ieșirea UK din Uniunea Europeană, autoritățile de la Londra vor trebui să renegocieze relaţiile comerciale cu Uniunea Europeană, inclusiv dacă va rămâne sau nu parte a pieţei unice, scrie Capital.

HSBC (Hongkong and Shanghai Banking Corporation) a fost înființată în anul 1865 în fosta colonie britanică pentru a finanţa schimburile comerciale în creştere între Europa şi China. Aproximativ 48.000 din cei 257.000 de angajaţi ai HSBC lucrează în Marea Britanie.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Bancă,   Brexit